Wijngaard Hesselink Cabernet Noir 2017, stoer rood uit de Achterhoek

Het najaar is in het land en deze rode wijn van Wijngaard Hesselink past daar uitstekend bij.

De Cabernet Noir is een vroegrijpend, resistent ras wat in Nederland prima gedijt. De druif is ontstaan uit een kruising waarvan de welbekende Cabernet Sauvignon deel uitmaakt. Cabernet Noir is gekweekt door de Zwitser Valentin Blattner. De trossen van de Cabernet Noir zijn kort en los. Die losse trossen zorgen ervoor dat schimmelziekten minder kans hebben. In 2017 is de naam van de Cabernet Noir overigens gewijzigd in Cabaret Noir

Wijngaard Hesselink uit de Achterhoek is de producent van deze wijn. Wijnmaker Gerhard Ensing behoeft geen introductie, zijn wijngaard én wijnen zijn al diverse malen besproken op onze site. Het is knap te noemen dat zijn wijnen door de jaren heen van een constant goede kwaliteit blijken te zijn.

De Cabernet Noir van de jaargang 2016 was goed voor een zilveren medaille op de Wijnkeuring van de Lage landen 2020. Een mooie erkenning voor een wijn van deze succesvolle druif. Ik ga eens kijken hoe de jaargang 2017 zich presenteert in het glas…

Wijngaard Hesselink Cabernet Noir 2017

Een vrij diepe, donkerrode kleur. In de rand loopt de kleur bleekrood weg.
De neus is indringend en intens te noemen. Geuren van teer, laurier, mint en tijm. Wat specerijen. Rokerig, gerookt vlees en het fruit van zwarte bessen.
Wat stroeve tannines op de tong. Rijp donker fruit van bosbessen en bramen. Een breed smaakpalet: koffie, cacao, mokka, zoethout, bittere chocolade, zwarte peper en vanille. Een medium body. Rond en kruidig van smaak en die kruidigheid proef je terug in de afdronk.

Wederom een fraaie rode wijn van Wijngaard Hesselink. Een wat stoere, donkere wijn voor bij een knapperend houtvuur. Kwaliteitswijn voor een scherpe prijs en daarom is dit een slimme keuze!

Een ronduit sterke score voor de Cabernet Noir van Wijngaard Hesselink: 15,8 punten.

Deze wijn staat in de webshop van Wijngaard Hesselink met een prijskaartje van € 13,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *