Wijngaard Hesselink Cabaret Noir 2018, vol en soepel rood

Wijngaard Hesselink is een toonaangevende wijnproducent in de Achterhoek. Ik proef de Cabaret Noir.

Eerst even iets over de naam van de druif: Cabaret Noir. Ik dacht eerst dat het hier om een tikfout ging en dat de naam Cabernet Noir moest zijn. Welnu, dit schimmeltolerant ras is ontwikkeld in Zwitserland door Valentin Blattner, onder de code VB 91-26-04 en naam Cabernet Noir. Het gaat om een kruising tussen de bekende Cabernet Sauvignon en andere resistente druiven. In de herfst van 2017 werd de naam echter officieel gewijzigd in Cabaret Noir.

In augustus waren wij bij Wijngaard Hesselink. Het was zonnig weer en druk op het terras. Er is veel aanloop van fietsers, ook uit het nabij gelegen Duitsland. Het was een genoegen om eigenaar Gerhard Ensing te horen praten over zijn wijngaard en wijnen. Er is keuze genoeg bij Wijngaard Hesselink. Wit, rosé, rood, mousserend, versterkt zoet: you name it.

De komende tijd ga ik enkele wijnen proeven en recenseren van deze mooie wijngaard. Ik begin met de Cabaret Noir van het warme oogstjaar 2018. De uil (oehoe) op het etiket verwijst naar de uil die nestelt in de steengroeve van Winterswijk.

Wijngaard Hesselink Cabaret Noir 2018

Helder en vrij diep robijnrood met een intensiteit van 3,5/4 op een schaal van 5. In de rand wat bleekrood uitwaaierend.
De neus geeft fruitaroma’s van zwarte kersen. Een tikje rokerig. Ik ruik ook wat groente (kool). Verder geuren van natte aarde en teer.
Licht vettig op de tong. Vol en sappig. Bittere chocolade, zwarte peper, salmiak, mint, keelpastilles. Rijp donker fruit en een zoete kruidigheid. Vrij rustige zuren en redelijk wat tannine.

Score voor de Cabaret Noir 2018 van Wijngaard Hesselink: 14,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *