Wijngaard de Frysling Blanc de Noir 2017, Friesland, Nederland

Wijngaard de Frysling Blanc de noir
In Friesland ligt Wijngaard de Frysling. Hier worden met veel passie en liefde mooie wijnen gemaakt.

In augustus heb ik de Wijngaard de Frysling bezocht. Een bezoek wat best wel indruk op mij heeft gemaakt, niet in de laatste plaats door de zeer sympathieke wijnmakers, Douwe en Jantiene Broersma. Wilt u mijn verslag hierover nalezen, klik dan HIER.
Wijngaard de Frysling

Deze Blanc de Noir van de Frysling is onlangs bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2018 onderscheiden met een zilveren medaille!

We proeven een Blanc de Noir. Wat wil dat ook alweer zeggen? Een Blanc de Noir is niet meer dan een witte wijn gemaakt uit blauwe druiven. Dit krijgt de wijnmaker voor elkaar door direct na het persen de schillen te verwijderen, zodat er geen (of heel weinig) kleurstof in de most terecht komt.

Deze Blanc de Noir bestaat uit een blend van 2 (hybride) blauwe druivenrassen, namelijk de Cabernet Noir en Cabernet Cortis.
De wijn is uiteraard te bestellen in de webshop van Wijngaard de Frysling. Een fles van deze met veel zorg en passie gemaakte wijn kost u 12 euro.

We gaan proeven…

Wijngaard de Frysling Blanc de Noir 2017

Een heldere kleur, wat strogeel met een intensiteit van 3 uit 5. Bleek uitlopend in de rand.
Mooie neus die goed loskomt in het glas. Tropisch fruit van banaan en meloen. Rijpe peer. Wat pepermunt en florale geuren. Plezierig.
Op de tong proef je gelijk de fijne krokante zuren. Daarnaast wat zacht gekonfijt fruit. Een mix van ananas, rode appel en limoen. Die limoen geeft overigens een fraai bittertje aan deze Blanc de Noir. Mooi zuiver, soepel en rond van smaak. Een lichte kalk “touch” wat dan weer een mineraal trekje geeft. Alle smaakcomponenten zijn goed in balans. Een vrij lange afdronk maakt op een fijne wijze af.

Een wijn met een breed smaakpalet, waarin je de frisse noordelijke afkomst kunt proeven. In de neus zijn er toch ook wat tropische geuren te herkennen. Goed gemaakt, dit is kwaliteit!

Score: 14,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu tot 2020.
Wijngaard de Frysling Blanc de Noir

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaarddefrysling #nederlandsewijn