Wijngaard El Placer Rondo 2018, vol en soepel rood uit Flevoland

Deze rode wijn, gemaakt van de Rondo druif komt van stokken die staan in de “oude” poldergrond van Flevoland. Een wijn die met veel aandacht is gemaakt.

De producent is Wijngaard El Placer, gelegen aan de rand van Lelystad, in oostelijk Flevoland. Deze polder is tussen 1950 en 1957 drooggelegd. Afgelopen zomer heb ik een bezoek gebracht aan El Placer. Je kunt het uitgebreide verslag er HIER op nalezen. In dat verslag is ook een proefnotitie van een andere rode wijn opgenomen, de Frisse Blos. Nu is het de beurt aan de Rondo.

De Rondo is gekweekt in Tsjechië en verder ontwikkeld op het wijnbouwproefstation te Geisenheim, Duitsland. Rondo is een krachtige groeier met grote trossen en een vroege rijping. De druif is redelijk resistent tegen schimmelziekten. In het Nederlandse klimaat is de druif succesvol gebleken.
Ik proef de Rondo uit het succesvolle oogstjaar 2018.

Wijngaard El Placer

Wijngaard El Placer Rondo 2018

Een geconcentreerde, dieprode kleur. Vol doorlopend tot in de rand, waar iets purper te zien is. Lange tranen in het glas.
In de neus in eerste instantie een lichte gistgeur, die later wegtrekt. Fruitaroma’s van bosbessen en bramen. Natte aarde, sperciebonen, confiture en een lucifer. Licht rokerig. De aroma’s zijn wel wat terughoudend.
In de mond vol en iets romig. De mooie rijpheid van het fruit (pruimen en bramen), wat het oogstjaar 2018 kenmerkt, is volop aanwezig. Smaken van peper, laurier, katjesdrop en anijs. De tannines zijn rond en vrij zacht. Zuiver van smaak en vrij slank van body. Een donker fruitbommetje.

Deze Rondo is een volle en toch soepele rode wijn die zeer plezierig wegdrinkt. Een uitstekende prestatie van de wijngaardeniers van El Placer. Met liefde gemaakt, mooi rood uit de polder!

Score voor deze Rondo van El Placer: 15,2 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardelplacer #nederlandsewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *