Wijngaard de Frysling Rosé Brûswyn, een prachtige mousserende wijn

Wijngaard de Frysling is de noordelijkste wijngaard van ons land. Hier komt deze fraaie Rosé Brûswyn vandaan.

Het is alweer een tijd geleden (augustus 2018) dat ik een bezoek bracht aan Wijngaard de Frysling. Je kunt het verslag er HIER op nalezen. Een bezoek dat zeker voor herhaling vatbaar is. Niet alleen de wijnen maakten indruk, ook de ontvangst door Jantiene en Douwe in het mooie Friese Twijzel was hartverwarmend.
Onlangs heb ik “zu Hause” de mousserende Rosé van de Frysling geproefd. Een wijn die een sterke indruk maakt en maar weer eens aangeeft dat er bij Wijngaard de Frysling kwaliteitswijnen worden gemaakt.

Doorkijkje in de wijngaard

De Rosé Brûswyn is gemaakt uit de druivenrassen Cabernet Noir, Cabernet Cortis en Pinotin.  De wijn is volgens de methodé traditionelle geproduceerd. Het alcoholpercentage is 12 procent. Een fraaie etiket siert de fles.
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 won de Rosé Brûswyn een zilveren medaille en dé ereprijs van “beste mousserende wijn van Nederland en België”!

proeverij bij Wijngaard de Frysling

Wijngaard de Frysling Rosé Brûswyn

Een mooie heldere zalm-rosé kleur met een gemiddelde intensiteit. Fijne belletjes in het glas.
De neus is geurig, open en fris. Aroma’s van brioche, perendrups en merengue. Fruit van frambozen en aardbeien. Ook wat marmelade.
In de mond komt het fruit van de neus mooi terug, vergezeld van ananas en rode grapefruit. Iets zoutig/ziltig wat doet denken aan mineralen. Rijk en vol van smaak met licht knisperende zuren. Droog, maar niet strak droog. De mousse is prettig gedoseerd. Een klein restzoetje. Het smaakpalet heeft een gezonde spanning.

Dit is een heerlijke feestelijke “bubbel” rosé: sprankelend en slank van smaak met veel fruit. Een compliment aan Wijngaard de Frysling! Een aanrader!

Een sterke score voor deze Rosé Brûswyn: 15,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaarddefrysling #nederlandsewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *