Wijngaard de Frysling Frysante rosé 2020, een heerlijke zomerse bubbel rosé

Wijngaard de Frysling staat bekend om zijn mooie mousserende wijnen. Ik proef de Frysante rosé, een wijn die helemaal past in dit jaargetijde.

Douwe en Jantiene Broersma zijn de trotse en sympathieke eigenaren van Wijngaard de Frysling, idyllisch gelegen in het Friese woudenlandschap, bij het plaatsje Twijzel. In het begin van het jaar 2020 heeft men een beregeningsinstallatie aangelegd. Dat was geen verkeerde investering, want de installatie heeft meteen zijn nut bewezen in het koude voorjaar van 2020. Zonder de installatie was deze Frysante waarschijnlijk niet geproduceerd…

Deze Frysante scoorde een zilveren medaille op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021. De wijn is gemaakt van drie druivenrassen: Cabernet Cortis, Pinotin en Pinot Noir. Nieuwe rassen en een traditioneel ras in één fles. De dosage is 11,9 g/l en het alcoholgehalte is een slanke 10,5 procent.
De wijn is verkrijgbaar in de webshop van de Frysling voor de prijs van 16 euro.

Wijngaard de Frysling Frysante rosé 2020

Een intense zalm/tomaat-rosé kleur. De mousse is wat onregelmatig: een mix van dunne en dikke belletjes.
Fijne neus met fruitaroma’s van rode appels (Jonagold), frambozen en aardbeien. De geur van natte steen.
In de mond wat knisperende zuren, maar die zijn niet overheersend. De zuurgraad is perfect in balans met het rijpe fruit van aardbeien en rode grapefruit. Iets zoute mineralen. Lekker rond, fris en sappig.

Een prettige, zomerse bubbel/sparkling rosé van de Frysling. Ze maken hun goede reputatie op het gebied van mousserende wijnen waar!

Score voor de Frysante rosé van de Frysling: 14,7 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *