Wijngaard de Frysling Frysante 2020, goed gemaakt!

Ik “bubbel” nog even lekker door in dit kersverse jaar. Met deze Frysante uit Friesland lukt het prima om het gevoel van de feestdagen nog even vast te houden.

Het maken van mooie mousserende wijnen is iets waar Wijngaard de Frysling in uitblinkt. Douwe en Jantiene Broersma zijn de trotse eigenaren van deze wijngaard in het Friese woudenlandschap, bij het plaatsje Twijzel. In het begin van het jaar 2020 heeft men een beregeningsinstallatie aangelegd. Dat was geen verkeerde investering, want de installatie heeft meteen zijn nut bewezen in het koude voorjaar van 2020. Zonder de installatie was deze Frysante waarschijnlijk niet geproduceerd…

Deze Frysante, die een zilveren medaille scoorde op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021, is volledig gemaakt uit de Johanniter druif. Johanniter gedijt uitstekend in Nederland en de druif is ook uitermate geschikt voor de productie van mousserende wijnen. Frysante heeft 10,5 procentjes alcohol.

Wijngaard de Frysling Frysante 2020

Een heldere, bleekgele kleur met een flinke groene tint erin. Redelijk fijne belletjes.
De neus is zuiver met veel citrusfruit (limoen en gele grapefruit) en een snufje brooddeeg.
Medium droog in de mond met een fijne, opwekkende mousse. Licht tintelend en subtiel kruidig. Citrusfruit, peer en ananas. De fijne zoet/zuur balans geeft een mooie spanning. Speekselopwekkend en licht verteerbaar.

Een goed gemaakte mousserende wijn van de Frysling. Spatzuiver en soepel. Het karakter van de Johanniter komt mooi tot uitdrukking in deze wijn.

Score voor de Frysante 2020 van Wijngaard de Frysling: 14,5 punten.

In de webshop van de Frysling is deze wijn te krijgen voor de prijs van 16 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *