Wijndomein Stokhem Pinot Noir Reserva 2018, zeer mooi rood uit Limburg

Deze fles wijn toont maar weer eens aan dat wijn uit Nederland de kinderschoenen allang is ontgroeid. Een volwassen Pinot Noir!

Vorig jaar september heb ik de Lente Chardonnay van Wijndomein Stokhem besproken. Een wijn die indruk maakte. Deze Pinot Noir doet mijn enthousiasme alleen nog maar verder aanwakkeren.

De stokken van de Pinot Noir druiven waarvan deze wijn is gemaakt, staan al meer dan 10 jaar op een steile zuidhelling in de Limburgse heuvels, bij de buurtschap Stokhem.
Deze Pinot Noir Reserva uit het warme oogstjaar 2018 heeft een houtopvoeding van 24 maanden in bourgogne vaten ondergaan. De wijn heeft de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) Mergelland.

Ik heb deze fles op de kop weten te tikken bij één van de verkooppunten van Wijndomein Stokhem, de delicatessenwinkel van streekproducten Eyserhalte. De prijs ligt rond de 22 euro.

Wijndomein Stokhem Pinot Noir Reserva 2018

Robijnrood in het glas, met een gemiddelde kleurintensiteit. Bleekrood in de rand.
Een open en elegante neus met fruitaroma’s van kersen en blauwe bessen. Mooie aardse tonen van paddenstoelen en een nat bos in de zomer. Gelaagd en geparfumeerd.
Op de tong rond en iets romig. Fijne, frisse zuren die mooi geïntegreerd zijn. Salmiak, zoethout, vanille, kaneel en ontbijtkoek. Sappig en zacht gekonfijt rood fruit. Licht drogende tannine. Een uitgebalanceerd smaakpalet: alle smaken zijn perfect in elkaar versmolten. Genieten met hoofdletters.

Score voor de Pinot Noir Reserva 2018 van Wijndomein Stokhem: 16,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *