Wijnboerderij ’t Heekenbroek Nieuw Tivoli Barrique 2016, een vriendelijke winterwijn

Een rode wijn die echt past bij de tijd van het jaar: Nieuw Tivoli Barrique 2016 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek.

Over Wijnboerderij ’t Heekenbroek

In de landelijke omgeving van de Achterhoek, bij het plaatsje Drempt, ligt Wijnboerderij ‘t Heekenbroek. Sinds 2006 staat hier een wijngaard, die nu ongeveer 2 hectare omvat. Er worden met zeven verschillende druivenrassen witte, rode en mousserende wijnen geproduceerd. Die druivenrassen zijn: Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris. Job en Neeltje Huisman zijn de drijvende krachten achter deze prachtige wijngaard en al het moois wat daaruit voortkomt. Naast de wijngaard is er een heerlijk buitenterras, een bezoekersruimte (De Dobbe) en een uitstekende bed and breakfast met uitzicht op de wijngaard.

Medailles

De wijnen van ‘t Heekenbroek vallen regelmatig in de prijzen. Bij de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen scoorden de wijnen van Job en Neeltje 2 zilveren en 2 bronzen medailles!
Deze Nieuw Tivoli Barrique uit het oogstjaar 2016 was goed voor een zilveren plak!

Over Nieuw Tivoli

Nieuw Tivoli Rood Barrique 2016 is een blend van Cabernet Cortis, Cabernet Noir en Cabertin. De Cabernet Cortis is van oogstjaar 2015 en heeft twee jaar op nieuwe barriques gelegen. De andere twee rassen hebben één jaar houtrijping gehad op tweede of derde jaars barriques. Van deze barriques is het meeste Frans eiken, echter een klein gedeelte ligt op Amerikaans hout. Het alcoholpercentage is 13 procent.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Nieuw Tivoli rood Barrique 2016

Donker granaatrood in het glas. Helder. De kleurintensiteit is hoog; 4 uit 5. In de rand loopt het iets bleekrood weg.
Wat rokerig in de neus. Zwarte kersen, bessen en een toefje vanille. Aardse geuren en licht getoast. Elegant, opent zich goed in het glas.
Zacht en wat dik in de mond. Vol en rond met vrij milde tannines. Rijp rood fruit van donkere pruimen en kersen. Zoethout, honingdrop en iets groente (kool). Kruiden, mint/eucalypthus. Al met al best een breed smaakpalet en een plezierig lange afdronk.

Nieuw Tivoli Barrique 2016 is een soepele, volle en vriendelijke wijn met een fijne kruidigheid. Mooie rustieke wijn voor bij een knapperend haardvuur. Job en Neeltje van ’t Heekenbroek hebben hiermee wederom een prachtige wijn geproduceerd.
Een aanrader!

Een uitstekende score voor de Nieuw Tivoli Barrique 2016: 15,2 punten.

Deze rode wijn is nu op dronk, maar kan ook nog een jaar of 4-5 bewaard worden.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #heekenbroek #achterhoek #nederlandsewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *