Wijnboerderij ’t Heekenbroek Johanniter 2014, Achterhoek, Nederland

Heekenbroek

Een goede witte wijn uit Nederland is echt geen uitzondering meer.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek is gelegen in Drempt, in de Achterhoek (Gelderland). De wijngaard ligt tegen de bosrand van Landgoed De Ulenpas.
Job en Neeltje Huisman zijn de wijngaardeniers van Wijnboerderij ´t Heekenbroek. In september 2005 is besloten om een wijngaard te beginnen. Mei 2006 zijn de eerste stokken aangeplant en inmiddels is de wijngaard 2 hectare groot.

Naast de wijngaard heeft men de beschikking over een terras en een bezoekersruimte “de Dobbe”. Ook een sfeervolle bed and breakfast ontbreekt niet in de prachtige wijnboerderij.

Heekenbroek

Er worden zeven verschillende druivenrassen verbouwd. Voor rood en rosé is dat de Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir en Cabernet Cortis. Voor wit de Johanniter, Solaris en Souvignier Gris.

In de geproefde wijn zit ook de Solaris druif verwerkt. De verhoudingen zijn 85 procent Johanniter en 15 procent Solaris.

Voor de prijs van € 12,95 wordt u eigenaar van een fles Johanniter 2014.
We draaien de schroefdop open…

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Johanniter 2014

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Johanniter 2014 heeft een heldere, licht strogele kleur.
Een fijne neus van perzik en abrikoos. De geur van gemaaid gras zit er ook in. Verder wat limoen en iets vuursteen.
Rond en licht tintelend op de tong. Aromatisch en licht kruidig. Citrusfruit, groene appeltjes en een snufje witte peper. Duidelijk aanwezige zuren, maar niet overdadig. Goede balans.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek Johanniter 2014 is een goed gemaakte, frisse en zuivere wijn. De aanwezigheid van de Solaris zorgt voor een mooie balans in het geheel.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2018.