Weltevrede Estate “With!t” Sauvignon Blanc 2013, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Weltevrede Estate With!t Sauvignon Blanc

Het laatste deel van de PET-fles proeverij voert ons naar Zuid-Afrika, Weltevrede Estate.

Genieten op grote hoogte van een goede wijn, dat is de bedoeling van deze PET-flesjes die verkrijgbaar zijn aan boord van de KLM European Business Class. In de vorige test is al een opmerking geplaatst over de houdbaarheid en invloed van de PET-flesjes op de smaak van de wijn. Ik wil daar namens de leverancier Groupe LFE nog een reactie aan toevoegen.
“Er vinden meerdere bottle-momenten plaats per jaar en dus is de wijn in de PET-fles op het moment van consumptie niet ouder dan 6 maanden, mede in verband met de hoge omloopsnelheid. Het gaat hier ook om een Multi Layer PET en daarvan is de minimale houdbaarheid 1,5 jaar.”

De wijn uit dit flesje van het familiewijngoed Jonker is een Sauvignon Blanc van het jonge oogstjaar 2013. Alcoholpercentage 12,5 procent. Verkrijgbaar (in normaal formaat) bij de betere wijnspeciaalzaken voor de prijs van ongeveer € 4,99.

Weltevrede Estate With!t Sauvignon Blanc 2013

Helder en goudgeel van kleur (2,4).
In de neus perzik, limoen, ananas en wat vuursteen. Iets bloemenhoning. Fris en aantrekkelijk (3,6).
Op de tong een bittertje, kruisbes, sappig citrusfruit met een fijn zoetje. Redelijk vol. Zelfs iets vettig in de mond en dat verwacht je niet van een Sauvignon Blanc (6.0).
Een fijne, prettige wijn met inhoud. Zuiver en sappig fruit (2,0).

Totaal 14,0 punten. Drinken 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!