WEISS Riesling 2018, best een leuke supermarktwijn!

WEISS Riesling 2018, best een leuke supermarktwijn!WEISS Riesling 2018 is een Duitse witte wijn uit de Nahe en is een zoete witte wijn.

Zoete witte wijnen moet u ALTIJD koud drinken; warme witte zoete wijnen zijn in mijn ogen niet proefbaar.

Deze WEISS Riesling 2018 heeft een broertje en die komt uit de Rheinhessen en die heeft vrijwel hetzelfde etiket, maar heeft officieel : WEISS Riesling 2018 Trocken; een droge variant dus. Ik heb deze supermarktwijn al geproefd en HIER kunt u de proefrecensie lezen.

Zoals al eerder in de eerdere proefrecensie van zijn broertje opgemerkt: deze zoete variant heeft dus restsuikers en dat betekent dat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. Gevolg: laag alcoholgehalte (8,5%) en op zich is dat voor iedereen veel beter! Minder alcohol betekent dat je er meer van kan drinken! 😉

Zoals gezegd een supermarktwijn (DEEN) en de prijs ligt op € 5 per fles.

Laat de wijn spreken!

WEISS Riesling 2018

De kleur van deze WEISS Riesling 2018 uit de Nahe is bleekgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat deze witte Riesling wat exotisch fruit zien van abrikoos en sinaasappel. De neus komt matig los. (2,9)
Op de tong laat WEISS Riesling 2018 direct zien dat we hier niet te maken hebben met een droge wijn. Lichte prikkeling met een zoete aanzet van abrikoos, wat sinaasappel. Rond en sappig. De zuren zijn wat op de achtergrond en zijn zacht. De afdronk is redelijk met zoetig fruit. (5,8)

WEISS Riesling 2018 is echt een andere Riesling dan zijn broertje uit de Rheinhessen. De suikers van de Riesling mochten dienen als restsuikers en die van de Rheinhessen zijn volledig omgezet in alcohol (12% t.o.v. 8,5%). Ik vind het wel een heel leuk gegeven dat de supermarkt twee Rieslings verkoopt voor een hele leuke prijs, maar wel verschillend zijn. De één vindt een droge wijn lekker en de andere heeft een voorkeur voor een wat zoetere wijn. Beide leuke wijnen! (2,0)

WEISS Riesling 2018 is een leuke zoete Riesling en krijgt van mij 13,4 punten.

Drinken kan u het deze zomer.

#wijn #Riesling #Rheinhessen #proefrecensie #wine #tastingnote #super #supermarkt #Deen

weiss een leuke witte wijn uit de supermarkt deen

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!