Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015, DAC Kamptal, Oostenrijk

Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015, DAC Kamptal, Oostenrijk

Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015 is, zoals u het in de naam kunt lezen, een wijn die gemaakt is van het druivenras Grüner Veltliner.

En als ik Grüner Veltliner zeg dan zegt u met z’n allen: OOSTENRIJK!

Dat is correct. Maar deze Oostenrijkse wijn komt uit het wijngebied Kamptal.

Het wijngebied Kamptal ligt in de deelstaat Nieder-Österreich en de wijngaarden liggen in dit gebied op de hoger gelegen terrassen langs de rivier. De naam Kamptal komt van de rivier de Kamp, een zijarm van de rivier de Donau.

In Kamptal heerst een droog micro klimaat met warme dagen en koele nachten. Het resultaat is dat de witte druiven door dit klimaat een pittig aroma en een mineraal karakter krijgen. Druivenrassen die het daar goed doen zijn o.a. de Riesling, Chardonnay, Grüner Veltliner en de Weißburgunder. De bodem bestaat veelal uit löss en klei. Bijna 4.000 hectare aan wijngaarden meet het Kamptal en is daarmee een middelmatig wijngebied qua grootte in Oostenrijk.

Supermarkt van het jaar

PLUS supermarkt is haar assortiment wijnen aan het uitbreiden en zij zijn niet voor niets de WIJNSUPERMARKT VAN HET JAAR! En juist daarom gaan zij verder dan de andere supermarkten op het gebied van de wijnen. Zij steken hun nek uit met “andere” wijnen. Andere wijnen die andere supermarktketens op dit moment niet willen of durven in te kopen.
Deze Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015 is verkrijgbaar bij de PLUS supermarkt en u zal daar € 7,49 voor moeten neerleggen. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5% voor deze vriendelijke wijn.

Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015, DAC Kamptal, OostenrijkWeinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015

De kleur is lichtgeel/ lichtgeel goud over de tong. Mooi fonkelend, helder en zuiver. (2,7)
De neus heeft wat rode appelfruit en bloemetjes. Grassig en vriendelijk. De neus komt redelijk los. (3,0)
Op de tong lekker fris en fruitig. Droog. Zomers en uitnodigend. Rode appel, wat exotisch fruit en een heel licht pepertje. Niet al te complex. Zachte zuren en vriendelijk. Matig in de body en op de mid-palate en een goede frisse afdronk. (5,7)
Een zachte en vriendelijke wijn, die best in evenwicht is, maar niet al te complex is. Vriendelijk, dat is het woord. Past mooi bij de wat lichtere gerechten zoals salades en kip. (2,0)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 13,4 punten {78-PP} *½*

Weinschlössl Steinschaden Grüner Veltliner 2015 is een zomerse fris fruitige wijn die gewoon heel vriendelijk is…