Weinhaus Heger “Oktav” Muskat-Ottonel 2015, Baden, Duitsland

Heger Oktav

Een goede producent, een aparte druif en een uitstekend wijngebied.

Weinhaus Heger oftewel Weingut Dr. Heger is gevestigd te Ihringen, in het wijngebied Kaiserstuhl, wat onderdeel uitmaakt van de deelstaat Baden. Kaiserstuhl is één van de warmste en zonnigste gebieden van Duitsland. Een gebied wat zeer de moeite waard is om te bezoeken, leest u mijn verslag maar eens!

Heger is een bekende naam in Kaiserstuhl. In de bekende wijngids “Eichelmann 2016” staat Dr. Heger gekwalificeerd met de hoogste score van 5 sterren (Weltklasse-Weingut)!

Men produceert zowel witte als rode wijnen van goede tot topkwaliteit. Deze witte wijn uit de Oktav-serie is gemaakt uit de Muskat-Ottonel druif. De druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is (waarschijnlijk) een kruising tussen de Chasselas en Muscat de Saumur.

We proeven een Muskat-Ottonel uit de jaargang 2015. Deze heeft een alcoholpercentage van 12,5 procent. De wijn is aangeschaft in de “Weinstube” bij het Weingut Dr. Heger in Ihringen en kost € 10,30.

We draaien de schroefdop open…

Weinhaus Heger Oktav Muskat-Ottonel 2015

Een heldere bleekgele kleur met een groen zweem erin.
Een zuivere, wat zoetige neus. Muskaat, perzik en wat florale tonen (vlierbloesem). Plezierige neus.
Weinhaus Heger Oktav Muskat-Ottonel 2015 is sappig, clean en licht zoet op de tong. Citrusfruit, limoen, appel en peer. Ook wat exotische smaken die doen denken aan meloen en ananas. Mineralen en nootachtig (amandel). Witte chocolade. Breed en rijk van smaak.

Weinhaus Heger Oktav Muskat-Ottonel 2015 is een fijne, delicate wijn met een mooie zoet/zuur balans.

Score: 14,2 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.