Weingut Thörle Silvaner 2020, sprankelende wijn met spanning

Een heerlijke Silvaner, afkomstig van één van mijn favoriete producenten: Weingut Thörle uit Rheinhessen.

De gebroeders Thörle bezitten een areaal aan wijngaarden van 19 hectare die ze met de hand bewerken. De wijngaarden van Thörle rondom het plaatsje Saulheim zijn gelegen op kalkrijke bodems. Thörle werkt met verschillende druivenrassen: De belangrijkste hiervan zijn: Riesling, Silvaner, Weissburgunder, Grauburgunder en Spätburgunder. In het brede assortiment komen ook wijnen voor van de Sauvignon Blanc, Chardonnay , Scheurebe, Frühburgunder, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Wijn gemaakt van de Silvaner heeft een tijdlang het imago gehad van neutrale en weinig uitgesproken wijnen, maar dat beeld is duidelijk aan het kantelen. Tegenwoordig worden er Silvaners van uitstekende kwaliteit gemaakt, met veel expressie. Thörle laat dit dan ook zien met deze “instap” Silvaner. Een wijn met een alcoholgehalte van 12,5 procent. Een draai aan de schroefdop en het feestje kan beginnen…

Weingut Thörle Silvaner 2020

Helder, licht parelend bij het inschenken. Strogeel van kleur met een iets groene tint.
Een zuivere en frisse neus met fruitaroma’s van limoen en gele appels van het ras golden delicious. Een hint van mineraliteit zit er ook in.
Rond en iets tintelend in de mond. Fris en knisperend. Licht drogend en vrij strak van smaak met mooie geprononceerde zuren, die een wat prikkend gevoel op de tong geven. Citrusfruit, ananas en peer. Sprankelend! Een restzoetje maakt het helemaal af.

Een prachtige frisse Silvaner met een uitstekende zoet/zuur balans. Kwaliteitswijn met een heerlijke spanning. Scherp geprijsd, een bronzen medaille waardig!

Score voor de Thörle Silvaner 2020: 15,4 punten.

Verschillende wijnen van Thörle zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Momenteel is de Silvaner uit de jaargang 2021 verkrijgbaar voor net geen tientje (€ 9,95).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *