Weingut Thörle Scheurebe 2020, frisheid troef

Het druivenras Scheurebe staat voor frisse, sprankelende wijnen. Deze fles van Thörle is daarop geen uitzondering.

Weingut Thörle is gevestigd in het het plaatsje Saulheim, in de Duitse wijnregio Rheinhessen. Saulheim ligt zo’n 20 kilometer ten zuidwesten van de stad Mainz. De broers Christoph en Johannes Thörle hebben sinds 2006 de leiding over het familiebedrijf. Thörle bezit een areaal aan wijngaarden van 19 hectare die de broers met de hand bewerken. De wijngaarden van Thörle rondom Saulheim zijn gelegen op kalkrijke bodems. Thörle werkt met verschillende druivenrassen: De belangrijkste hiervan zijn: Riesling, Silvaner, Weissburgunder, Grauer Burgunder en Spätburgunder. Daarnaast wordt ook nog Chardonnay, Sauvignon Blanc én Scheurebe verbouwd.

Droge Scheurebe wordt door sommigen gezien als het Duitse antwoord op Sauvignon Blanc. Scheurebe voelt zich prima thuis in Rheinhessen en Pfalz. De druiven staan bij Thörle in de Lage Schlossberg. Schlossberg is een op het westen gerichte heuvel, tussen de 170 en 235 meter boven zeeniveau, met een bodem van klei en kalkmergel. Het gaat om een klein perceel waarvan de stokken in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn aangeplant. Een draai aan de schroefdop is voldoende om het glas te vullen…

Weingut Thörle Scheurebe Trocken 2020

Een heldere, licht strogele tot citroengele kleur. Vrij fel en intens van kleur.
In de neus ruik je meteen wat je te wachten staat: veel citrusfruit (citroen/limoen) en gele appels. Wat buxus en een lichte minerale toon. Een tikje ingetogen.
Licht tintelend op de tong met strakke, frisse zuren en bitters van gele grapefruit. Sappige, knapperige golden delicious appels. Wat ijzerig. Sprankelend en spatzuiver. Evenwichtig, dorstlessend en speekselopwekkend.

Deze Scheurebe is geen allemansvriend. Dit is voor de liefhebber van een ranke wijn met een enorme frisheid, geprononceerde zuren en stevige bitters. Ik vind het een heerlijk glas!

Score voor de Scheurebe 2020 van Thörle: 14,5 punten.

Verschillende wijnen van Thörle zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Deze Scheurebe wisselt voor de prijs van € 12,95 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *