Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015

Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 heb ik op de kop getikt tijdens onze korte Meivakantie naar Berlijn.

Duitsers zijn rotzakken moet u weten! Waarom…? Ik zal het u uitleggen…

U komt ongetwijfeld wel elke week in uw supermarkt of bij de slijterij, of bij een andere wijnspeciaalzaak en daar kijkt u vaak rond op de wijnafdeling. Valt het u niet op dat daar relatief weinig Duitse wijnen in de schappen staan? Nee, het valt u niet op…? Kijk maar eens en vergelijk dat maar eens met de andere wijnlanden en u zal, net zoals ik, tot de conclusie komen dat de Duitsers ondervertegenwoordigd zijn en vooral de wijnen uit de Rheingau. En als er een Duitse wijn staat dan is dat meestal een simpele slobber…

Hoe komt dat nu? Ik denk dat die Duitsers niet gek zijn en dat zij hun beste wijnen voor zichzelf houden! De rotzakken! (voor de beste 100 Duitse wijngaarden klikt u HIER).

Duitsers zijn niet gek!

Zo ook deze Spätlese van Weingut Schloss Vollrads; een volbloed Rieslingwijn met een zeer laag alcoholpercentage van 7,5% (en dat is prettig weet u, want dan kan je een glaasje meer drinken, zonder dat je licht in het hoofd wordt!).

De prijs van deze Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 liegt er niet op: € 21,95, maar zoals zal blijken, het is deze prijs DIK WAARD!

Wir gehen prüfen!

Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015

De kleur van Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 is bleekgeel/witgoud over de tong met een zeer mooie fonkeling in de rand. Zeer clean. Kraakhelder en super zuiver.
In de neus is Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 ook clean en direct een lichte petrolgeur waar te nemen. Delicaat. Nectar/abrikoos met licht citroen. De neus komt redelijk los.
Op de tong laat Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 een heerlijke verleidelijke fris fruitige indruk na met een zeer mooie zachte zuurgraad. Zoet (licht) en zuur (oo licht). Perfecte combi wijst op hoge kwaliteit. Ook hier licht petrol naast het fruit dat bestaat uit diverse fruittonen zoals nectarine, abrikoos en meloen. Delicaat en fijn. Deze Rheingau Spätlese is goed op de mid-palate en is prima in de breedte en diepte. Mooie fijne zoet/zure (alles in zeer zachte en lichte vorm) brede afdronk.
Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 is echt een mooie wijn! Delicaat en fijn gemaakt waarbij elke druif drie keer bekeken en goed bevonden is. Zet daar een wijnmaker boven die zeer bekwaam is en zie hier het resultaat: een feestje voor jouw ogen, neus en tong. Wel jammer dat die Duitsers dit soort wijnen voor zichzelf houden… Rotzakken!

Weingut Schloss Vollrads Riesling Spätlese 2015 is een delicate, laag in het alcohol zittende, perfecte zuur/zoete witte Spätlese die van mij gewoon 17,0 punten krijgt ({90PP}; ****). Jammer dat je dit soort wijnen te weinig ziet…