Weingut Nagel Riesling trocken 2015, Pfalz, Duitsland

Weingut Nagel Riesling
In het wijngebied Pfalz worden uitstekende wijnen gemaakt en daarvoor hoef je niet diep in de buidel te tasten.

Afgelopen zomer was ik in de Pfalz en ik heb mij verbaasd over de prijs/kwaliteit verhouding van de wijnen. Wijnen voor een uiterst vriendelijke prijs én van goede kwaliteit: het is meer regel dan uitzondering!
Neem bijvoorbeeld deze wijn:

Weingut Nagel is gelegen in de Süd-Pfalz, vlakbij het kuuroord Bad Bergzabern. De oppervlakte van de wijngaarden is ongeveer 13 hectare. Op de veelzijdige, complexe bodem van bontzandsteen, mergel en löss worden verschillende druivensoorten geteeld. Uiteraard de (geproefde) Riesling maar ook Chardonnay, Auxerrois, Dornfelder en enkele Burgundersoorten (Grauburgunder en Spätburgunder).

Deze droge Riesling (restsuiker 4,92 gram/L) is een wijn met 13 procent alcohol. Op de fles prijkt een zilveren Kammerpreismünze Landesprämierung (afkomstig van de Landwirtschaftskammer Rheinland-Pfalz).

Ik heb deze fles aangeschaft bij een supermarkt in de Pfalz voor de prijs van € 5,49.

Weingut Nagel Riesling trocken 2015

Helder en licht strogeel van kleur met een mooie fonkeling.
Een zuivere en frisse neus, wel wat gereserveerd. Fruit van gele appel en citroen. Ook wat minerale tonen.
Een heel licht tintelend mondgevoel met fijne knisperende zuren. Citrusfruit, limoen, een pepertje en ook wat ijzerig/streng. Een klein eindzoetje maakt het helemaal af. Sprankelend en delicaat tegelijk. Een mooie spanning tussen de zuren en het vele fruit. Medium vol van body, niet echt breed van smaak, maar gewoon degelijk gemaakt en met een afdronk die aangenaam blijft hangen.

Weingut Nagel Riesling trocken 2015 is een fijne, spannende no-nonsense Riesling. Eetlustopwekkend. In de Pfalz gebeuren mooie dingen!

Score: 13,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.