Weingut Knab Endinger Engelsberg Spätburgunder 2018, toegankelijke kwaliteitswijn

Een mooie Spätburgunder die ook nog eens scherp geprijsd is. Dat heb ik graag in mijn glas.

Weingut Knab is gevestigd in de subregio Kaiserstuhl, onderdeel van het Anbaugebiet Baden. Om een idee te geven van de omvang van dit wijnbedrijf: de oppervlakte van het wijngaardareaal is 23 hectare. De belangrijkste druivenrassen bij Knab zijn de Weißburgunder, Grauburgunder en Spätburgunder. Ieder voor ongeveer 30 procent van het areaal. Daarnaast wordt er Chardonnay en nog wat Muskateller, Gewürztraminer, Auxerrois en Riesling verbouwd. De wijngaarden bevinden zich in de Großlage Endinger Engelsberg en Amolterer Steinhalde.

Een waardering van 4 sterren (max.5) in de Eichelmann gids 2020 geeft een goede indicatie van de reputatie en kwaliteit van de wijnen.      

Deze Spätburgunder komt van de Endinger Engelsberg, welke bestaat uit kalkrijke lössgronden. De wijn heeft een houtrijping meegekregen van 6 maanden in grote eikenhouten vaten. Alcohol is 13,5 procent. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop. Die dop draai ik open en ik vul mijn glas…

Weingut Knab Endinger Engelsberg Spätburgunder 2018

Helder en robijnrood in het glas. In de rand bleekrood weglopend. Een vrij volle kleur. Een elegante, lieflijke neus. Fruitaroma’s van aardbeien en rode bessen. Wat vanille van de houtrijping. Mooie, aardse geuren van paddenstoelen en een bos na een regenbui.
In de eerste aanzet sappig en kruidig. Cacao, zwarte peper, zoute karamel en zoethout. Rijp donker fruit. Wat stevige tannine, zeker voor een Spätburgunder. Kruidig van smaak met een medium body. Er is een mooie balans tussen fruitigheid en kruidigheid.

Fijne, toegankelijke Spätburgunder uit de Kaiserstuhl. Wijn met een hoge doordrinkfactor, die absoluut niet gaat vervelen. Een heerlijk glas. Veel kwaliteit voor een scherpe prijs, slimme keuze!   

Score voor de Endinger Engelsberg Spätburgunder van Weingut Knab: 15,6 punten.  

Verkoper van de wijnen van Knab is Wijnkoperij Henri Bloem. De verkoopprijs staat op € 11,95 (jaargang 2019).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *