Weingut Duijn Pinot Noir 2011, QbA Baden, Duitsland

Weingut Duijn Pinot Noir

Wijn uit de Pinot Noir oftewel Spätburgunder uit Duitsland wint aan populariteit. En terecht, vinden wij. Er zitten prachtige exemplaren tussen!

Baden is de grote wijnregio gesitueerd in het zuidwesten van Duitsland. Hier in het Rijndal, aan de flanken van het Zwarte Woud, heerst een uitstekend klimaat voor wijnbouw.
De Nederlander Jacob Duijn heeft hier enkele toplocaties voor zijn wijngaarden in bezit. Duijn is een groot liefhebber van de Pinot Noir en hij weet er prachtige wijnen van te maken.
Deze biologisch geproduceerde “instapwijn” heeft 5 maanden gerijpt in barriques.

De wijn is verkrijgbaar bij Wine in Black voor € 10,95. Als u op de button rechts op onze (home)page klikt, dan kunt u zich gratis registreren en het fraaie assortiment van Wine in Black bekijken, waaronder deze Duijn Pinot Noir.
Und jetzt Weinprobe!

Weingut Duijn Pinot Noir 2011

Licht tot medium diepe “Pinot” kleur. Bleekrood in de rand (2,5).
Fraaie neus. Aards, paddenstoelen en het zoete fruit van kersen. Iets leer en wat paprika. Prikkelend en goed openend in het glas (3,9).
Rond en sappig op de tong. Romig met een amandelachtig bittertje. Thee. Zachte houttonen. Veel fruit van frambozen en kersen. Zalvend en fluwelig van structuur. Veel sap en redelijk vol van body (6,5).
Fijne, elegante en uitgebalanceerde wijn. De wijn bevat “slechts” 11,5 procent alcohol. Als je de wijn blind zou proeven, dan zou je dat percentage hoger inschatten. Advies: licht gekoeld drinken (2,4).

Totaal 15,3 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!