Weingut Bernard Huber Weisser Burgunder Bienenberg GG 2013, Baden, Duitsland

Bernard Huber Weisser Burgunder
Wijn uit Baden van topniveau. Weingut Bernard Huber produceert hier de Bernard Huber Weisser Burgunder.

Weingut Bernard Huber heeft een grote reputatie. In de Eichelmann gids wordt het huis gewaardeerd met de maximale hoeveelheid van 5 sterren.

Het Weingut is gelegen in Malterdingen, een dorp even ten noorden van de stad Freiburg in Baden. De Spätburgunders van Bernard Huber behoren tot de absolute top van Duitsland.
Bernard Huber is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter). Wijnen van de VDP-leden zijn herkenbaar aan een logo op het etiket en de capsule: een adelaar met een druiventros op de borst.

VDP logo

De wijngaarden hebben een oppervlakte van 28 hectare. Men verbouwd er Spätburgunder (65-70 procent), Chardonnay (10-15 procent, Weissburgunder (10 procent en Grauburgunder (7 procent). Bekende “Grosses Gewächs” wijngaarden van Bernard Huber zijn: Bienenberg, Wildenstein, Schlossberg (Hecklingen) en Sommerhalde (Bombach).

De wijngaard Bienenberg is dus één van de GG-wijngaarden waar deze Weisser Burgunder vandaan komt. De stokken zijn meer dan 50 jaar oud, het rendement ligt rond 30 hl./ha.
Bernard Huber Weisser Burgunder heeft 13,5 procent alcohol en de fles is voorzien van een kwaliteitskurk.

De wijnen van Bernard Huber zijn verkrijgbaar bij verschillende (betere) wijnspeciaalzaken in Nederland.

Bernard Huber Weisser Burgunder Bienenberg GG 2013

Een fonkelend heldere en strogele kleur.
De neus is fijn en zuiver. Wat tropisch fruit (lychee), perzik en peer. Ook zijn er minerale tonen aanwezig. Kalk en een vleugje honing. Delicaat.
In de mond heel licht vettig, intens en warm. In de eerste aanzet strakke, krachtige zuren die later wat milder overkomen. Rijk aan fruit van gele appels met een subtiel restzoetje. Een mooie spanning. Stevig en vol van body met een prachtige, talmende afdronk. Weisser Burgunder extract. Een klein “minpuntje”: ik had iets meer complexiteit verwacht.

Deze Bienenberg GG is een fijnmazige wijn met veel kracht, concentratie en zuiverheid. Uitstekend in balans.

Score: 16,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.