Weingut am Nil Grauburgunder 2020, eerlijk en zuiver

Grauburgunder uit de Pfalz. Weingut am Nil heeft van deze druif een plezierige wijn gemaakt.

Weingut am Nil ligt in het hart van het plaatsje Kallstadt, in het noorden van de Duitse wijnregio Pfalz. Een stukje historie: In 2010 namen Anna en Reinfried Pohl jr. het wijngoed Schuster over. Zij vernoemde het wijngoed naar de historische “Einzellage” Nil, wat momenteel onderdeel uitmaakt van de Kallstadter Saumagen. Het bedrijf is gemoderniseerd en er is ook een restaurant aanwezig.

Weingut am Nil beheert thans 26 hectare aan wijngaarden rondom Kallstadt, waarvan 3,5 hectare in de Kallstadter Saumagen. Riesling neemt in het gehele areaal 60 procent in beslag. Verder Weiß- en Grauburgunder, Sauvignon Blanc en Spätburgunder. In 2014 is er Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc aangeplant.
In de Eichelmann gids (editie 2020) scoort am Nil 3 sterren (max.5).

Ik proef een wijn gemaakt van de Grauburgunder (Pinot Gris). Deze wijn bevat 12,5 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een sierlijk gekleurde schroefdop.

Weingut am Nil Grauburgunder 2020

Helder en licht strogeel van kleur met een intensiteit van 2 uit 5.
De neus kenmerkt zich door aroma’s van zoet rijp fruit van peer en mirabellen. Ik neem ook iets vuursteen waar.
Prikkend op de tong. Stevig en kruidig (witte peper). Een iets stroperig mondgevoel. Fijne, frisse zuren. Knapperige appeltjes, ananas, wat tropisch fruit en honing. Een volle smaak. Goed in balans.

Frisse, kruidige Grauburgunder. Plezierig, eerlijk en zuiver van smaak. Een fijn glas wit!

Score voor de Grauburgunder van Weingut am Nil: 14,7 punten.

De wijnen van Weingut am Nil zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, dé specialist in Duitse kwaliteitswijnen. Deze Grauburgunder wisselt voor de prijs van € 11,20 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *