Weinbau Preisinger Weissburgunder Reserve 2012, Wagram, Oostenrijk

Weinbau Priesinger Weissburgunder

Oostenrijkse wijnen staan vaak garant voor kwaliteit. Er staat een fles, rechtstreeks uit Oostenrijk, op de proeftafel!

Weinbau Preisinger is een middelgroot wijnbedrijf in het wijnbouwgebied Wagram. Wagram ligt in het noordoosten van Oostenrijk en is ongeveer 2.400 ha groot. De grond bestaat uit een dikke laag löss, rijk aan mineralen en fossielen. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Wagram in het verre verleden de kust van een prehistorische Oceaan was. Er worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd.

Weinbau Preisinger heeft aan ons een aantal flessen wijn uit Oostenrijk laten overkomen. Men is namelijk op zoek naar een importeur voor de Nederlandse markt! Ziet u mogelijkheden om de wijnen van Weinbau Preisinger te introduceren in Nederland, neem dan even contact met ze op (of met ondergetekende, ik verwijs u dan naar een contactpersoon in Nederland).

Deze Weissburgunder heeft het stevige alcoholpercentage van 14 procent. De fles is voorzien van de kenmerkende Oostenrijkse schroefdop. Weinprobe!

Weinbau Preisinger Weissburgunder Reserve 2012

Een heldere kleur. Strogeel met een fraaie viscositeit van dunne tranen (2,5).
Mooi zuiver citrusfruit in de neus, wat vuursteen en iets eucalyptus (3,5).
Op de tong rond en fluwelig. Iets vettig en kruidig. Wat “warmte” van de alcohol, een pepertje en een bittertje. Rijk aan fruit: perzik en nectarines. Stevig van body (5,8).
Een volle, weelderige en fruitige wijn, waarin de alcohol merkbaar aanwezig is. Verder strak en goed gemaakt (2,0).

Totaal 13,8 punten. Drinken nu tot 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!