Weinbau Preisinger “Franzesco” Rosé Frizzante, Wagram, Oostenrijk

Preisinger Franzesco

Op de proeftafel staat een bijzondere wijn, een Frizzante….uit Oostenrijk!

Deze Frizzante, of zoals op het etiket staat “Österreichischer Schaumwein mit zugesetzter Kohlensäure”, is gemaakt uit Zweigelt-druiven en heeft een alcoholpercentage van 12,5 procent. De wijnen van Weinbau Preisinger zijn (nog) niet verkrijgbaar in Nederland.

Weinbau Preisinger heeft daarom aan ons een aantal flessen wijn uit Oostenrijk laten overkomen. Men is namelijk op zoek naar een importeur voor de Nederlandse markt! Ziet u mogelijkheden om de wijnen van Weinbau Preisinger te introduceren in Nederland, neem dan even contact met ze op (of met ondergetekende, ik verwijs u dan naar een contactpersoon in Nederland).

Zo’n “sparkling” rosé vind ik er altijd feestelijk uitzien. Weinprobe!

Weinbau Priesinger “Franzesco” Rosé Frizzante

Een lichte rosé kleur met een fijne mousse. Wat “sopperig” in het glas (2,4).
Rode appeltjes en frambozen in de neus. Ook wat viooltjes en een zoete hint van snoepjes. De neus laat wat weinig los (3,1).
Licht tintelend op de tong. Zacht met aardbeien en frambozen, iets kruidig en een bittertje. Een medium body, fris en soepel (5,2).
Een plezierige en ongecompliceerde Frizzante. Echt een zomerwijn voor op het terras, maar ook geschikt als een aperitief (1,8).

Totaal 12,5 punten. Drinken 2013 en 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!