Waterval Shiraz 2020, typerende “down under” Shiraz uit de supermarkt

De laatste uit de serie Australische Waterval is een wijn gemaakt van de Shiraz druif. Een druif die het prima doet “down under”.

Deze nieuwe serie van vier supermarktwijnen van Waterval komt van “down under” Australië. De flessen zijn te herkennen aan de kangoeroe op het label. Het zijn alle vier mono-cépage wijnen van de druivenrassen Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Shiraz.

Ik proef de laatste wijn uit de reeks en dat is de Shiraz. Zoals velen van ons weten is de Shiraz (Syrah) een succesvolle druif gebleken in Australië. Er worden in Australië van deze druif wijnen van uiteenlopende niveaus gemaakt. En dat strekt zich uit van zeer matig tot aan wijnen die tot de absolute top van de wereld behoren. Dat laatste niveau kunt u van deze wijn uiteraard niet verwachten, maar ik ben altijd benieuwd of dit soort supermarktwijnen een acceptabel niveau bereikt en een scherpe prijs/kwaliteit verhouding heeft.
We gaan proeven…

Waterval Shiraz 2020

Een diepe donkerrode kleur, ziet er vrij geconcentreerd uit. In de rand roze-rood.
De neus laat fruitaroma’s zien van bosbessen en bramen. Ook wat aroma’s van teer, menthol en iets houtskool. Levendig, een tikje scherp zelfs.
Wat stribbelend en drogend op de tong. Flinke tannines. De aanwezige zuren frissen het smaakpalet goed op. Zwarte bessen confiture, een zwart pepertje en dat kenmerkende jammige Shiraz smaakje zit er ook in. Redelijk vol van body met een restzoetje. Helemaal geen onaardig glas rood.

Jonge, karakteristieke Australische Shiraz met zwart fruit en kruidigheid. De beste uit deze serie. Slimme keuze!

Een prima score voor de Waterval Shiraz 2020: 13,7 punten.

De serie wijnen van Waterval uit Australië is te vinden op de wijnafdeling van supermarktketen Jumbo voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *