Waterval Sauvignon Blanc Semillon 2020, een fijne frisse blend

Een witte wijn die het goed doet bij warm zomers weer is deze blend van Sauvignon Blanc en Semillon van Waterval.

Afgelopen donderdag heb ik de Pinotage Rosé van Waterval “gereviewd”. Je kunt die recensie er HIER op nalezen. Nu is het de beurt aan een wijn die gemaakt is uit een blend van Sauvignon Blanc en Semillon, wederom van de jaargang 2020. Een beetje tegenpolen, deze twee rassen. Sauvignon Blanc heeft vrij hoge zuren en dat is bij Semillon juist niet het geval. De procentuele verhouding tussen de druivenrassen in deze wijn is mij niet bekend, het alcoholpercentage wel: 12,5 procent.

De verschillende wijnen van Waterval zijn verkrijgbaar bij supermarktketen Jumbo. Alle (6) wijnen bevinden zich in een voor veel consumenten populair prijsniveau: een fles kost u € 4,99. Let op de aanbiedingen!

Waterval Sauvignon Blanc Sémillon 2020

Helder en bleekgeel van kleur met een intensiteit die ik waardeer op 2 uit 5.
De neus geeft op de “stille spiegel” een geur van kruisbes, iets wat ik associeer met de Sauvignon Blanc. Na het walsen komen echter tropische fruitaroma’s los (banaan/mango) die doen denken aan de Semillon. Al met al een neus die aardig los komt en plezierig ruikt.
Een licht romig mondgevoel met daarnaast kenmerkende hoge Sauvignon Blanc zuren. Niet overheersend, maar gedoseerd. De neus doet een wat zoete smaak beloven, maar dat is niet het geval. Fruit van kruisbes, gele grapefruit en ananas voeren de boventoon en daarbij een snufje witte peper. Iets prikkend op de tong. Vrij soepel en fris.

Deze witte blend van Waterval is een frisse, sappige wijn met een licht filmend mondgevoel. Dat laatste is iets wat ik niet zo gauw verwacht bij een wijn waar Sauvignon Blanc in verwerkt zit. Verder heeft deze wijn fijne, wat kruidige zuren. Deze wijn laat eigenlijk twee gezichten zien: in de neus kenmerken van de Semillon druif, in de smaak herken ik meer de Sauvignon Blanc.

De score voor Waterval Sauvignon Blanc Semillon is 12,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumbo #sauvignonblanc #semillon

Een gedachte over “Waterval Sauvignon Blanc Semillon 2020, een fijne frisse blend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *