Waterval Pinotage Rosé 2020, een zomerse allemansvriend

Een zomerse , ongecompliceerde rosé uit Zuid-Afrika van Waterval op de proeftafel.

Mijn eerste wijn die ik proef uit het oogstjaar 2020 komt uiteraard van het zuidelijk halfrond, in dit geval uit Zuid-Afrika. Waterval is de naam met de herkomstbenaming Western Cape. Volgens de informatie verstrekt bij deze wijn was 2020 in Zuid-Afrika een prima jaargang. “Na een aantal droge jaren en vele uitdagingen begon jaargang 2020 met een ideale winter. Na deze winter waren er gematigde weersomstandigheden met voldoende neerslag en ideale temperaturen tot aan de oogst. De druiven konden zonder beperkende factoren goed rijpen. Tijdens de oogst waren er warme, zonnige dagen en koude nachten.”

Er verschijnen de komende tijd verschillende wijnen van Waterval op mijn proeftafel en op dit blog. De reeks wijnen die ik ga proeven van Waterval bestaat uit 3 witte wijnen, 2 rode wijnen en deze rosé, gemaakt van de Zuid-Afrikaanse Pinotage druif.
Wijnen van Waterval zijn overigens eerder (in Bag in Box formaat) door Martin gerecenseerd. U kunt de recensies HIER en HIER nalezen.

De wijnen van Waterval zijn verkrijgbaar bij supermarktketen Jumbo. Alle (6) wijnen bevinden zich in een voor veel consumenten populair prijsniveau: een fles kost u € 4,99. Let op de aanbiedingen!

Waterval Pinotage Rosé 2020

Een heldere, vrij lichte zalm-rosé kleur. Doet wat “Provencaals” aan. Het schilcontact is waarschijnlijk zeer kort geweest want de Pinotage is een druif die veel kleur afgeeft.
Frisse en vrij zuivere geuren. Aardbeien en rode appels. Licht kruidig en ook wat aroma’s van snoepzuurtjes.
Rond van smaak met vrij milde zuren en wat romig melkzuur. Het fruit van limoen, rode bosbessen en rode grapefruit maakt het smaakpalet redelijk fris en iets crispy. Soepel en sappig van smaak met een zoetje. Dat zoetje is niet overdadig. De wijn heeft enige body en er is balans.

Vriendelijke, toegankelijke rosé met een lichte bite in de smaak. Lekker koel drinken en genieten maar!

Een prima score voor deze rosé: 13,3 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumbo #pinotage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *