Waterval Pinot Grigio 2020, soepel en lichtvoetig

De derde wijn op de proeftafel van de serie Waterval uit Australië is de Pinot Grigio.

Deze nieuwe serie van Waterval bevat vier wijnen en die zijn afkomstig van “down under” Australië. De flessen zijn te herkennen aan de kangoeroe op het label. Het zijn alle vier mono-cépage wijnen van de druivenrassen Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Shiraz.
Inmiddels hebben de Chardonnay en Merlot mijn proeftafel gepasseerd. Nu is het de beurt aan de Pinot Grigio. Een wijn met een licht alcoholgehalte van 11,5 procent.

Waterval Pinot Grigio 2020

Helder en licht kopergeel van kleur. De kleurintensiteit geef ik een 2 op een schaal van 5.
De neus opent zich redelijk maar vertoont eerst een wat gronderige, muffe geur die later wegtrekt. Dan openbaren zich fruitaroma’s van perzik, nectarines en ook wat tropische hinten van een rijpe banaan.
In de mond redelijk sappig en rond. Ik proef echter een medicinaal bittertje wat op mij als storend overkomt. De fruitaroma’s van de neus zetten zich niet door in de smaak. Wat rest is fruit van gele appels en een net niet rijpe perzik. Het smaakpalet is wat kort en mager. Helaas…

Een lichtvoetige wijn die mij, vooral in de smaak, niet zo kan bekoren. De verwachtingen die ik heb bij de naam “Pinot Grigio” komen niet uit. De minste uit de serie tot nu toe.

Score voor deze Pinot Grigio van Waterval: 11,4 punten.

De serie wijnen van Waterval uit Australië is te vinden op de wijnafdeling van supermarktketen Jumbo voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *