Waterval Moscato 2020, een vederlichte zoete witte wijn in alle opzichten

Uit de serie van het Zuid-Afrikaanse Waterval staan nu de witte Moscato op de proeftafel.

Het Zuid-Afrikaanse Waterval heeft een zestal wijnen in de supermarkt staan. De oplettende lezer heeft vast wel gezien dat al enkele varianten van Waterval mijn proeftafel hebben gepasseerd. Tot nu toe maakte de Pinotage Rosé de beste indruk. Nu is het de beurt aan de Moscato.

Volgens de bijgevoegde info heeft Waterval “deze blend (?) in de afgelopen jaren veranderd in Muscadel omdat deze variant zachte muscat-smaken heeft en beter in balans is dan de meeste andere moscato varianten”.
Muscadel is het Zuid-Afrikaanse synoniem voor de Muscat druif, een zeer oud druivenras. Een druif waar een groot aantal soorten/mutanten van bekend zijn, die over de hele wereld worden verbouwd. Bij deze wijn is gebruik gemaakt van de muscat d’alexandrie, een (zeer oude) druif die is vernoemd naar de gelijknamige miljoenenstad in het noorden van Egypte. 

Deze Moscato van Waterval heeft slechts 8 procent alcohol, een vederlichte wijn.

De wijnen van Waterval zijn verkrijgbaar bij supermarktketen Jumbo. Alle (6) wijnen bevinden zich in een voor veel consumenten populair prijsniveau: een fles kost u € 4,99. Let op de aanbiedingen!

Waterval Moscato 2020

Een bleekgele, wat groene kleur. Heldere kleur met een zeer lichte intensiteit: 1 uit 5.
In de neus komen de zoete, snoeperige aroma’s in de vorm van perendrups je tegemoet. Zoet geel fruit van rijpe perzik. De geuren zijn vluchtig van aard.
Zacht en fragiel op de tong. Ik zou het zelfs “dun” willen noemen. Milde zuren. Op de achtergrond proef ik wat fruit van peer en zoete appel. De neus doet een flink zoete smaak beloven, maar dat valt wel wat mee. Ik zou de smaak als licht tot medium zoet bestempelen. Kort in de afdronk. Nee…

Dit is een zeer soepele en makkelijk drinkbare wijn (mede door het lage alcoholpercentage). Het woord “suikerwater” flitst door mijn hoofd. Ongetwijfeld is er een “doelgroep” voor dit soort wijnen. Kwalitatief is dit van een bedenkelijk niveau. Een niveau wat voor mij de ondergrens raakt. Een wijn voor mensen die heel weinig eisen stellen. “Doet u mij maar een wat zoete witte wijn!” En dat is het…

Score voor de Moscato van Waterval: 10 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumbo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *