Waterval Chardonnay Colombard 2020, voor de liefhebber van (licht) zoet

De derde wijn van Waterval die de proeftafel passeert is een blend van Chardonnay en Colombard.

Het Zuid-Afrikaanse Waterval heeft een zestal wijnen in de supermarkt staan. Eerder heb ik de Pinotage Rosé en de Sauvignon Blanc Semillon aan een review onderworpen. Nu is de populaire blend van Chardonnay en Colombard het onderwerp van deze recensie. Chardonnay kennen we natuurlijk allemaal wel, de Colombard is wellicht niet bij iedereen even bekend. Dit druivenras komt veel voor in het zuidwesten van Frankrijk, met name in de Gascogne. De druif werd/wordt veel gebruikt voor de productie van het distillaat Armagnac. Colombard is ook te vinden in Californië, Australië en Zuid-Afrika. Het is een zeer productief ras.

Deze blend van Chardonnay en Colombard uit de nieuwe jaargang 2020 heeft een stevig alcoholpercentage van 13,5 procent, iets wat in de smaak duidelijk merkbaar is. De verhouding tussen de beide rassen is mij niet bekend.

De wijnen van Waterval zijn verkrijgbaar bij supermarktketen Jumbo. Alle (6) wijnen bevinden zich in een voor veel consumenten populair prijsniveau: een fles kost u € 4,99. Let op de aanbiedingen!

Waterval Chardonnay Colombard 2020

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit.
In de neus tref ik zachte fruitaroma’s aan van perzik, peer en mandarijn. Ook wat honing. De geuren zijn mild en ingetogen.
Rond, sappig en romig in de eerste aanzet. De aanwezige zuren proberen op te boksen tegen het zoete, (over)rijpe fruit, maar kunnen niet voor spanning en frisheid zorgen. Smaken van marmelade en gedroogd geel fruit. Een flink zoetje in de smaak. Wat alcoholische warmte, met name in de afdronk.

Deze blend van Chardonnay en Colombard is een wijn voor de liefhebber van een (licht) zoete smaak.Veel (over)rijp fruit, wat mijns inziens ten koste gaat van de frisheid. Ik adviseer de wijn goed te koelen, anders wordt de smaak te log.

Score voor de Waterval Chardonnay Colombard: 11,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *