Waterval Chardonnay 2020, vriendelijk en soepel wit uit Australië

Nieuw in het assortiment bij supermarktketen Jumbo is een serie Waterval wijnen uit Australië.

Ik kan mij voorstellen dat u bij de naam “Waterval” denkt aan wijnen uit Zuid-Afrika. En die aanname klopt ook wel want vorig jaar heb ik een zestal Waterval wijnen uit Zuid-Afrika op de proeftafel gehad.
Deze nieuwe serie van vier wijnen komt echter van “down under” Australië. De flessen zijn te herkennen aan de kangoeroe op het label. Het zijn alle vier mono-cépage wijnen gemaakt van de druivenrassen Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Shiraz. Ik trap af met de proefnotitie van de Chardonnay, de andere volgen op korte termijn.

Waterval Chardonnay 2020

Helder en licht strogeel van kleur met een intensiteit die iets onder het gemiddelde ligt voor witte wijn.
De neus is in eerste instantie een tikje gronderig en muffig, maar later trekt dat gelukkig weg. Gele fruitaroma’s van perzik en peer. Ik ruik toch nog een licht medicinaal geurtje. De neus komt wat gesloten over.
In de mond soepel, zacht en rond. Iets romig en sappig. Fruitimpressies van rijpe peer en mirabellen. Wat honing. Milde zuren en een lichte frisheid. De wijn heeft een flink restzoetje wat tegen overdaad aan schuurt.

Een vriendelijk, soepel en wat gelikt glas Chardonnay, wat plezierig wegdrinkt. De (gesloten) neus is een minpuntje.

Score voor deze Australische supermarkt Chardonnay van Waterval: 12,8 punten.

De serie wijnen van Waterval uit Australië is te vinden op de wijnafdeling van supermarktketen Jumbo voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *