Waterval Cabernet Sauvignon Merlot 2020, soepel en makkelijk rood voor een zacht prijsje

De laatste wijn in de serie van het Zuid-Afrikaanse Waterval is een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot.

Het Zuid-Afrikaanse Waterval heeft een zestal verschillende wijnen in de supermarkt staan. Eerder heb ik drie witte wijnen, een rosé en een rode variant van Cinsaut en Pinotage op de proeftafel gehad. Van deze wijnen maakte de Pinotage rosé de beste indruk. Als laatste is de blend van Cabernet Sauvignon en Merlot aan de beurt. Een klassieke en populaire mix van druivenrassen die over de hele wereld voorkomt. De verhouding tussen beide rassen in deze wijn is mij niet bekend. De druiven staan aangeplant in wijngaarden in Breedekloof, Worcester, Robertson, McGregor en Bonnievale.  Het alcoholpercentage is 12,5 procent.

De wijnen van Waterval zijn verkrijgbaar bij supermarktketen Jumbo. Alle (6) wijnen bevinden zich in een voor veel consumenten populair prijsniveau: een fles kost u € 4,99. Dat is natuurlijk heel weinig geld voor een wijn uit het verre Zuid-Afrika. Je moet in dit soort gevallen dus geen hoge verwachtingen koesteren over de kwaliteit.

Waterval Cabernet Sauvignon Merlot 2020

Een vrij diepe donkerrode kleur met een bovengemiddelde intensiteit. In de rand wat paarsrood.
In de neus in eerste instantie wat mestgeur (brett) en verf, wat later na enig walsen/beluchten grotendeels wegtrekt. Wel iets muffig. Bosbessenfruit en natte zwarte aarde.
Vrij zacht en wat rul/zanderig op de tong. Licht drogend in de mond met rustige zuren. Salmiak, anijs, laurier en iets cacao. Een tikje “groen”. Niet al te zwaar: de wijn heeft een medium body. Het mist frisheid waardoor de smaak wat vlak overkomt.

Deze rode Waterval is een soepele rode wijn met een redelijke body die makkelijk wegdrinkt. Wat kan/mag je nog meer verwachten voor deze prijs? Niet veel meer dan dit, denk ik.

Score voor de Waterval Cabernet Sauvignon Merlot: 11,6 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumboGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *