Waterkloof Circle of Life 2012, W.O. Stellenbosch, Zuid-Afrika

Waterkloof Circle of Life

Een prachtige en karaktervolle witte wijn van een wijnhuis met een filosofie en ambitie: Waterkloof.


Waterkloof is gelegen in het Zuid-Afrikaanse district Stellenbosch, net buiten Somerset West. Het wijnhuis werd in 2004 aangekocht door de fransman Paul Boutinot. De bodem is rotsachtig en vulkanisch. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter, slechts enkele kilometers van de Atlantische oceaan. Het domein werkt op biodynamische wijze. Men investeert veel in natuurbehoud en -herstel.

De gebruikte druivensoorten van deze Circle of Life wijn zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Semillon. De fermentatie heeft plaatsgevonden in 600-liter oude vaten. Er wordt alleen natuurlijke gist gebruikt. Het fermentatie-proces heeft maar liefs zeven maanden geduurd. Het alcoholpercentage is 13,5 procent en de fles is voorzien van een schroefdop.

Importeur van de Circle of Life wijnen is Coenecoop Wine Traders, specialist en marktleider op het gebied van biologisch en duurzaam geproduceerde wijnen.
De wijn is verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken, de prijs ligt zo tussen de 17 en 19 euro.

Hier nog een mooi filmpje over Waterkloof.

Waterkloof Circle of Life 2012

Een fraaie heldere en bleekgele kleur. Hangt mooi in het glas.
Citrusfruit in combinatie met perzik in de neus. Ook wat bijenhoning. Open en rijk.
Veel fruitimpressies in de smaak. Citroen, limoen, rijpe meloen en gele appel. Mineraliteit, iets prikkelend/tintelend. Een tikje ziltig met fijne, ronde zuren. Vol van body. Een restzoetje wat de wijn een iets stroperig karakter geeft.
Sprankelend en sappig, breed en rijk. Dit is verwennerij op niveau voor een redelijke prijs!

Totaal 16,2 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!