Warre’s Otima Rosé Port, Porto, Portugal

Warre’s Otima Rosé Port, Porto, PortugalWarre’s Otima Rosé Port is een rosé portwijn en dit soort portwijnen zag je vroeger niet.

Maar ook de Portstreek gaat met zijn tijd mee en dan moet je naast de fantastische rode, de frisse witte ook een rosékleur op de proeftafel kunnen neerzetten.

Natuurlijk is deze Warre’s Otima Rosé Port hoog in zijn alcohol, zoals alle portwijnen. 19,5 procentjes.

Zelf aangeschaft bij de Albert Heijn, maar zal ongetwijfeld op vele plekken te koop zijn.

Laten we eens kijken of deze rosé hetzelfde niveau haalt als zijn grote rode broeders….

Laat de wijn spreken…

Warre’s Otima Rosé Port

De kleur van deze Warre’s Otima Rosé Port is helder en zuiver. Licht roze/oranje over de tong en overgaand naar een redelijke ontwikkeling in de rand. Mooie fonkeling. Mooie kleur. (2,8)
In de neus wat sinaasappel met rozijnen. Alcoholisch. Neus komt redelijk los. (2,8)
Op de tong is Warre’s Otima Rosé Port alcoholisch, zoetig (honing en rozijnen), soepel en rond. Magertjes op de mid-palate, in de diepte en breedte. Redelijke afdronk. (4,5)
Een Rosé Port proef ik niet vaak en nu weet ik weer waarom : is aardig, maar mist gewoon body, diepte en complexiteit. Wat hou je dan over? Wat alcoholisch fruit en wat zoet. Jammer… (1,8)

Warre’s Otima Rosé Port bezorgt mij een teleurstelling. Niets van wat je van een Port mag verwachten. Wat magertjes met wat alcoholisch fruit, that’s it. Ik zou het niet kopen, maar als u het toch in uw mandje doet: drink het dan maar gelijk op want van langer bewaren wordt het er niet beter van. Een totaal van 11,9 punten….