Warre’s Otima 20 Years Old Tawny Port, Portugal

Warre Otima 20 years old tawny
Een tip om het paasdiner mooi af te sluiten: een glaasje 20 Years Old Tawny Port van Warre’s.

Port is er in vele soorten. Je kunt er HIER alles over lezen.

Het bekende porthuis Warre’s heeft in zijn uitgebreide assortiment een aantal Tawny Ports, onder de naam Otima. Deze 20 Years Old Tawny is er één uit de serie van Otima. Er is ook nog een 10 Years Old Tawny en een Single Year Tawny (oftewel Colheita) in de serie van Otima te vinden.

De rijping van de 20 Years Old Tawny heeft plaatsgevonden in eikenhouten vaten van 600 liter. De wijn wordt gebotteld in flesjes van 500 ml.
De geproefde port is (volgens het etiket) in 2016 gebotteld.

Warre’s Otima 20 Years Old Tawny is te koop bij AH voor de prijs van € 21,99.

Warre Otima 20 years old tawny

Warre’s Otima 20 Years Old Tawny Port

Een heldere en mooi ontwikkelde “tawny” kleur, dakpannenrood. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5. In de rand bleek bruinrood.
Een indringende neus met geuren van caramel en toffee. Daarnaast zoet gekonfijt rood fruit. Niet echt een complexe neus, wel aangenaam.
Zacht, vettig en krachtig (van de alcohol) in de mond. Fraai geïntegreerde houttonen en zoete zwarte kersen. Wat plakkerig. In de smaak komt het caramel van de neus terug, aangevuld door wat walnoot en iets chocolade. Soepel en gerijpt.

Een fijne, rijpe en fluwelige tawny. Goed te combineren met desserts als crème brûlée, mooie oude harde kazen of een zachte gerijpte boerencamembert. Ik zou ‘m heel lichtjes koelen.

Score: 15,4 punten.

Deze tawny port is gereed voor consumptie, langer bewaren heeft geen toegevoegde waarde.
Warre's Otima 20 years old tawny
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #ah #port #tawnyport #douro