Wakefield Shiraz 2014, Clare Valley, Australië

Wakefield Shiraz 2014

Van Gastrovino.nl hebben we drie verschillende wijnen ontvangen afkomstig van één wijnhuis : Wakefield.

Een wijn gemaakt van de Shirazdruif, een wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon en een witte wijn van de Chardonnaydruif. Dit keer is de Shiraz aan de beurt.

Dit is wat Gastrovino over het wijnhuis weet te vertellen:

Dit familiewijnhuis startte in 1969 met een droom van vader Bill Taylor en zijn twee zoons. Een droom van wijnmaken op het niveau van de beroemde Chateau Mouton Rothschild uit Bordeaux. Ze vonden de perfecte wijngaarden in Clare Valley en wonnen met hun eerste vintage wijn meteen een prestigieuze prijs in Australië. Het maken van goede wijnen draait bij de Taylors allemaal om familie, de wijnen zijn krachtig en toch elegant. Voor Europa hebben ze besloten de naam Wakefield te voeren in plaats van Taylors.

Clare Valley Australië

Wijnmakers in hart en nieren die gaan voor kwaliteit, want hun doel is zo goed te worden als Chateau Mouton Rothschild

Te koop bij Gastrovino.nl voor een prijs van € 12,95 en het alcoholpercentage ligt op een dikke 14%.

Wakefield Shiraz 2014

Clare Valley Australië eEen jonge paars/purperrode volle kleur over de gehele tong. Vol purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (2,9)
In de neus donker kersen/bessen/pruimenfruit. Wat hout, wat mokka en wat donker chocolade. Specerijen. Redelijke neus. (4,0)
Op de tong diep donker kersen/bessen en pruimenfruit. Iets menthol. Kruidig en specerijen (tijm/pepertje). Redelijk soepel en iets aan hout. Licht tannine. Best krachtig en vol op de mid-palate. Lichte houttonen. Iets aan alcohol (wat heet), maar zeker niet storend. Een talmende pittige volle afdronk. (6,8)
Een Australische Shiraz met meerdere medailles. Ik moet zeggen een pittige volle wijn. Spicy, breed en met kwaliteit. Je moet wel van een spicy wijn houden! (2,4)

Opdronk : nu – 2022
Totaal : 16,1 punten [86+PP} ***½*
BronzenMedailleklein
Prijs/kwaliteit:

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!