Wakefield Cabernet Sauvignon 2014, Clare Valley, Australië

Wakefield Cabernet Sauvignon 2014

Dit is de derde in rij van de serie van het wijnhuis Wakefield.

De andere twee reeds geproefde wijnen waren de Chardonnay en de Shiraz. Allen geleverd door Gastrovino.nl; een grote speler op het gebied van kwaliteitswijnen.

Clare Valley Australië d

Als u wat meer achtergrondinformatie wilt lezen over dit wijnhuis, kijk dan even bij de andere twee geproefde wijnen.

Nu is de koning van de druiven aan de beurt: de Cabernet Sauvignon. The koop bij Gastrovino.nl voor een prijs van € 12,95 (HIER TE BESTELLEN) en deze wijn heeft een best alcoholpercentage van maar liefst 14%.

Het grote wijnproefglas wordt gevuld en we gaan proeven…

Wakefield Cabernet Sauvignon 2014

Clare Valley Australië eEen volle donkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. In het uiterste van de rand vol rood. De diepte is diepdonker. Mooie kleur. (2,9)
In de neus cassisfruit, zwarte bessen en iets aan alcohol. Licht eucalyptus. Prettige en zacht. Redelijk goede neus. (3,8)
Op de tong vrij soepel, licht droog en lekker fruitig. Rode en zwarte bessen. Rond en satijnachtig. Matige zuren (warm klimaat). Body is redelijk en goed op de mid-palate; houdt het goed breed. Wat chocolade te bespeuren. Iets eucalyptus en specerijen. Brede, zachte en vriendelijke iets droge afdronk. (6,2)
Een Cabernet Sauvignon die het bij veel mensen goed zal doen. Vriendelijk en zacht, maar toch met smaak en écht Cabernet Sauvignonfruit met een plusje. Daar kan je toch nooit kwaad op zijn…? (2,2)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,1 punten {83+PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a