Wairau Pacific Pinot Noir 2019; Australisch Pinot Noir

Deze Pinot Noir van Wairau Pacific uit het jaar 2019 komt uit Zuid Australië. Australië is bekend om hun superfruitige Shiraz wijnen en niet zo zeer om hun Pinot Noir wijnen.

Maar de wereld verandert en waarom zouden ze in Australië geen goede Pinot Noirwijnen kunnen maken?

Wairau Pacific staat bekend om haar heerlijke Sauvignon Blanc wijnen en de proefrecensie van die wijn heb ik al eerder (KLIK HIER) gepubliceerd. Een fantastische wijn overigens.

Deze Pinot Noir van Wairau Pacific is te koop bij de WIJNBEURS en wel voor een bedrag van € 10,99 (ik heb het ook gezien voor € 7,49 en dus moet u de website van de Wijnbeurs maar goed in de gaten houden!). CHECK HIER DE ACTUELE PRIJS!

Wairau Pacific Pinot Noir 2019 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en…we gaan proeven!

Laat de wijn spreken!

Wairau Pacific Pinot Noir 2019

De kleur van deze Pinot Noir is een typische Pinot Noir kleur. Vrij licht rood tot rood over de tong en een aardige ontwikkeling in de rand. De diepte is redelijk tot goed en heeft een leuke fonkeling. (2,7)
De neus van deze Australische Pinot Noir blijft wat op de achtergrond. Wat rood fruit van rode besjes en wat kaneel. Zoetig. Neus komt maar matig los. (2,8)
Op de tong laat Wairau Pacific zien dat zij (ja, het is vrouwelijk) mooie ronde vormen heeft en vriendelijk overkomt. Rijp rood fruit dat lichtjes zoetig overkomt en dat gecombineerd met duidelijk kaneel. Apart.. Redelijk op de mid-palate, en ook redelijk in breedte en diepte. De afdronk is goed met rijp rood kaneelfruit. (5,5)

Wairau Pacific Pinot Noir 2019 is een aardige Australische Pinot Noirwijn gebaseerd op rood fruit en kaneel. Neus blijft ietwat achter. Aardig, that’s it.. (1,9)

Wairau Pacific Pinot Noir 2019 krijgt van mij een totaal van 12,9 punten

Drinken kan u het nu en niet geschikt voor de opslag.

#wijn #proefrecensie #wijn #wijngekken #wine #tastingnote #wijnbeurs #Wairau #Australië #Pinotnoir

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!