Wachtstetter Federschwung Rosé trocken 2021, lente in het glas

Een rosé waar ik blij van word is deze droge Federschwung van het wijnhuis Wachtstetter uit de regio Württemberg.

Wachtstetter is gelegen in het plaatsje Pfaffenhofen, in de Duitse wijnregio Württemberg. Een regio die hier in Nederland veel minder bekendheid geniet dan bijvoorbeeld de Mosel of de Pfalz. En dat is ten onrechte, want er worden daar prachtige wijnen gemaakt. In het artikel “Wachtstetter, kwaliteitswijnen uit Württemberg” heb ik dit wijnhuis uitvoerig geïntroduceerd en ook enkele wijnen besproken.

Wijnen van Wachtstetter zijn in Nederland verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Per fles € 9,85, per 6 flessen € 7,70 en dat is echt een goede koop.

Ik ga nu voor de Federschwung Rosé trocken uit het oogstjaar 2021. Volgens de website van Wachtstetter is deze rosé gemaakt uit twee druivenrassen, namelijk de Lemberger en de Spätburgunder. De druiven zijn handgeplukt en met een standtijd van 15 uur vergist. De wijn heeft vervolgens 5 maanden op de “Feinhefe” gelegen. Het alcoholpercentage van deze VDP-Gutswein is een “slanke” 11,5 procent. Een draai aan de schroefdop is voldoende om de glazen te vullen…

Wachtstetter Federschwung Rosé trocken 2021

Een heldere, lichte zalm-rosé kleur. Heel lichtjes tintelend in het glas.
Mooie frisse aroma’s van aardbeien, rode appeltjes en ananas. De geur van natte kiezels geeft de neus een mineraal tintje.
Tintelend frisse en knisperende zuren en een tikje romigheid in de mond. Knapperig rode appeltjes, rode grapefruit en wat sinaasappelschil. Zoutige mineralen en een pepertje. Vrij soepel met een fijne spanning door de zuren.

Lichtvoetige, iets knisperende rosé met veel fruitigheid en een fijne rode citrus-touch. In al zijn eenvoud is dit een heerlijk glas rosé! Laat de lente/zomer maar komen…
Voor de flesprijs per stuk een slimme keuze, de flesprijs per 6 stuks is absoluut medaillewaardig!

Score voor de Wachtstetter Federschwung Rosé trocken 2021: 14,9 punten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *