Von der Mark-Walter Spätburgunder 2020, een heel fijn glas!

Uit de Duitse wijnregio Baden komt deze Spätburgunder. Een glas waar ik blij van wordt. Wilt u weten waarom, lees dan verder.

Een samenwerking tussen twee vrienden leidde tot deze fijne Spätburgunder uit de regio Baden. Die twee vrienden zijn oenoloog en Master of Wine Jürgen Von der Mark en  Weinakademiker Guido Walter. De twee heren hebben een “project” opgestart om betaalbare wijnen te maken met persoonlijkheid en authenticiteit.

De druiven voor deze wijn vinden hun oorsprong bij wijnboeren in Ortenau, een belangrijke subregio in Baden. Ortenau is gelegen aan de flanken van het Zwarte Woud en beslaat het gebied wat begint iets ten noorden van het bekende kuuroord Baden-Baden en loopt tot vlak onder de Zuid-Duitse stad Offenburg. De beide heren zien toe op het werk in de wijngaarden en bepalen het oogstmoment van de druiven. De verwerking van de druiven tot wijn vindt plaats op het wijngoed van Jürgen von der Mark, in Bad Bellingen. Jürgen heeft een grote reputatie en hij is een begrip in Baden. Zijn wijngaarden bevinden zich aan de Tuniberg, iets ten zuiden van een andere subregio in Baden: Kaiserstuhl.

Deze Spätburgunder is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Voor de prijs van € 10,45 wisselt een fles van eigenaar.

Von der Mark-Walter Spätburgunder 2020

Vrij diep robijnrood in het glas. In de rand iets bleek weglopend. Een bovengemiddelde kleurintensiteit.
Een plezierige, aantrekkelijke neus met een vanille hint erin. Fruitaroma’s van bosbessen en bramen. Een snufje natte bosgrond.
Vol , rond en wat romig in de mond. Veel rood fruit van zoete zwarte kersen en bramen. Confiture en melkchocolade. Wat tegenstribbelende tannines en milde zuren. In vergelijking met de eerder geproefde jaargang 2018 van deze wijn, vind ik de 2020 meer body en fruitigheid hebben. Zeer aangenaam, de wijn nodigt uit voor nog een glas.

De beide heren hebben met deze 2020 een vriendelijke en sappige Spätburgunder op de markt gebracht, met veel rijp rood fruit. Het doel van dit project lijkt mij dan ook behaald. Een heel fijn glas!

Score voor deze Badische Spätburgunder Von der Mark-Walter 2020: 15,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *