Vinkara Kalecik Karasi 2013, Kalecik, Turkije

Kalecik Karasi

Inheemse druivensoorten zijn altijd interessant om te proeven en zorgen regelmatig voor een positieve verrassing.

De wijngaarden in de bergachtige regio rondom het stadje Kalecik liggen ten noordoosten van Ankara in het centrale deel van de provincie Anatolië. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van circa 600-700 meter. De rivier Kizilirmak zorgt voor een buitengewoon microklimaat.

De inheemse druif Kalecik Karasi draagt de naam van de streek. Het is één van de belangrijkste rode druivensoorten in Turkije. De druif geeft frisse, fruitige wijnen.

Het TurksWijnhuis is de specialist van wijnen uit Turkije. Een fles van deze Vinkara Kalecik Karasi kost u € 9,95.

We gaan proeven….

Vinkara Kalecik Karasi 2013

De Vinkara Kalecik Karasi 2013 is dieprood van kleur. In de rand purperrood en iets bleek uitwaaierend.
De neus van Vinkara Kalecik Karasi 2013 is goed open en verleidelijk. Zoet rijp fruit van bramen en donkere pruimen. Wat mint en bosgrond. Zwoel en iets exotisch.
Rond en toegankelijk in de mond met een stevige, wat boerse bite. In de brede smaak van de Vinkara Kalecik Karasi 2013 proef ik zwarte peper, laurier, specerijen en vanille. Donker gekonfijt rood fruit van bramen en bessenconfiture. Iets gestoofd en wat zuivel. Zachte zuren. Soepel en toch spicy van body.

Een plezierige wijn die, door het open karakter, velen zal aanspreken. Matcht goed bij een BBQ met gekruid vlees en pittige sauzen.

Score: 14,5 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.