Vinkara Hasandede Winehouse 2015, Kalecik, Turkije

Vinkara Hasandede Winehouse 2015, Kalecik, Turkije

Vinkara Hasandede Winehouse 2015 is een witte wijn van Turkse afkomst.

Vinkara is de wijnproducent en Hasandede is het inheemse druivenras.

Ik heb begrepen dat “Hasandede” in het Turks betekent zoiets van : de opa van Hasan. Dus dit inheemse druivenras is vernoemd naar de opa van Hasan, het is maar dat u het weet.

Inheemse druivenrassen zorgen voor variatie.

Verkrijgbaar bij hét wijnhuis voor Turkse wijnen : Turkswijnhuis.nl.

Als u deze wijn graag eens wilt proeven dan kan dat. Deze Turkse witte wijn is namelijk aldaar te koop voor een bedrag van € 13,55 en de wijn heeft een alcoholpercentage van 13%.

We gaan proeven…

Vinkara Hasandede Winehouse 2015

De kleur van deze Vinkara Hasandede Winehouse 2015 is bleekgeel/witgoud over de tong. Kraakhelder en loepzuiver. Mooi fonkelend. (2,8)
In de neus van Vinkara Hasandede Winehouse 2015 heeft perzikfruit en is wat licht honing. Vriendelijk. De neus van Vinkara Hasandede Winehouse 2015 komt redelijk los. (3,4)
Op de tong heeft deze witte Turkse wijn wat perzik/abrikoosfruit, licht honing. Vinkara Hasandede Winehouse 2015 is ook vriendelijk en kruidig. Zachte zuren. Redelijk fris. Matig in body en op de mid-palate een licht kruidige fijne goede afdronk met een licht zwart pepertje. (5,6)
Inheemse druiven maken interessante wijnen. Wil je eens wat anders dan een gewone Chardonnay of Sauvignon Blanc? Koop dan maar eens deze Turkse Vinkara Hasandede Winehouse 2015. Vriendelijk, maar ook een beetje pittig. (2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,0 punten {80PP} **

Vinkara Hasandede Winehouse 2015 is weer eens wat anders dan anders. De opa van Hasan zal trots op u zijn…