Vinha do Torrao 2020, jong en levendig met een zuidelijke warmte

Vinha do Torrao is een jonge, springlevende rode wijn uit Portugal.

Producent van deze wijn is Casa Ermelinda Freitas, een familiebedrijf dat in 1920 is opgericht. Op dit moment zwaait Leonor Freitas de scepter over het bedrijf. Hiermee is zij de vierde generatie die als vrouw de wijnbouwtraditie van het bedrijf vertegenwoordigt. 

Vinha do Torrao betekent zoveel als “de wijngaard met een ideale bodem om druiven te planten”. De basis voor deze wijn is het inheemse druivenras Castelão. De blend is verder aangevuld met de rassen Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional en Syrah. Een interessante mix van inheemse en mondiale rassen. Het herkomstgebied is Peninsula de Setúbal, een wijngebied ten zuidoosten van de hoofdstad Lissabon. Vinha do Torrao heeft een korte houtrijping van circa 4 maanden meegekregen. Het alcoholgehalte van deze wijn uit het kersverse oogstjaar 2020 is 13,5 procent.

Vinha do Torrao 2020

Een donkere, dieprode kleur. Purper in de uiterste rand.
In de neus fris vers fruit van rode bessen en kersen. Wat confiture. Een tikje gronderig. De aroma’s komen vrij goed los in het glas.
In de mond rond en sappig met zachte zuren en malse tannines. Het rode fruit van de neus komt goed terug in de smaak. Melkchocolade, vanille, laurier en iets peper. Licht drogend met een medium body. Wat jammig in de afdronk.

Vinha do Torrao is een levendige, vrij soepele en sappige rode wijn met veel rood fruit en een tikje zuidelijke warmte.

De score voor Vinha do Torrao 2020: 13,5 punten.

Vinha do Torrao is verkrijgbaar bij Ansari Wines. een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Ansari Wines importeert de wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboeren in Portugal. Hierdoor kan Ansari Wines kwaliteitswijnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Het prijskaartje wat aan deze Vinha do Torrao hangt is € 6,65.

Een gedachte over “Vinha do Torrao 2020, jong en levendig met een zuidelijke warmte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *