Vinessa Cabernet Mitos 2011, QbA Rheinhessen, Duitsland

Vinessa Cabernet Mitos 2011

Uit Duitsland, een voor mij onbekende druivensoort, de Cabernet Mitos, op de proeftafel.

De Cabernet Mitos is een kruising tussen de Lemberger (Blaufränkisch) en de Cabernet Sauvignon. De druiven zijn klein en donker. Het is een soort die laat rijpt. De druif wordt vaak gebruikt in blend-wijnen om deze wat meer kleur te geven. Cabernet Mitos is op kleine schaal aangeplant in verschillende Duitse Anbaugebieten, vooral Rheinhessen, Baden en Pfalz en mondjesmaat in Zwitserland.

Vinessa Weine, gespecialiseerd in wijnen uit Rheinhessen, is de verkoper van deze toch wel bijzondere cépage-wijn. Alcoholpercentage 12,5 procent. De prijs is € 9,80. Weinprobe!

Vinessa Cabernet Mitos 2011

Zeer diepe, donkerrode kleur. Geconcentreerd. Paars in de rand. Dikke, vette tranen in de rand (2,9).
In de neus rokerig met wat vanille. Zwarte bessen, bosgrond, sperciebonen en tabaksbladeren. Complex en interessant (3,6).
Op de tong paprika, zwarte bessenconfiture en bramen. Zachte, malse tannines, fluwelig met een pepertje. Verder drop, laurier en zoethout. Mooi rond van structuur (6,3).
Kracht en souplesse. Een soepele, volle wijn met een stevige body. Vele mensen, waaronder ik, zullen dit een aantrekkelijke en spannende wijn vinden (2,4).

Totaal 15,2 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!