Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje

Deze Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje wordt op meer plekken verkocht, maar de bulkverkoop gebeurt bij Gall & Gall. Moet je deze wijn nu echt gaan kopen of kun je beter naar een echte wijnwinkel…Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje

Het familiebedrijf Miguel Torres staat bekend om de kwaliteitswijnen die dit van oorsprong in de Penedès gevestigde bedrijf al eeuwenlang voortbrengt. De bekende Viña Sol op de proeftafel…

Het bedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Miguel Torres bestaat uit verschillende onderdelen. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf ligt in de plaats Vilafranca del Penedès, de hoofdstad van het wijngebied Penedès, dat ten zuidwesten van Barcelona ligt.
Het bedrijf bezit ook wijngaarden in Chili en Californië waar prachtige wijnen vandaan komen.

De Viña Sol wordt gemaakt van de Parellada-druif. Dit is een witte druivensoort die vooral in Catalonië wordt verbouwd. Deze witte wijn is bij verschillende wijnhandelaren/slijterijen te koop, bijvoorbeeld bij Gall & Gall voor de prijs van € 6,49.
Degustación!

Geproefd:

Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje

Kleur: Een bleekgele/strogele kleur, helder (2,2)
Neus: In de neus peertjes, wat zuurstok en iets kaneel, citrusfruit, fris en aangenaam (3,5).
Smaak: Frisse zuren op de tong, iets schraal en droog. De zuurgraad ligt vrij hoog. Groene appeltjes. Wat vlak van structuur maar wel verfrissend. Loopt wat snel weg in de afdronk (4,5).
Mijn eindoordeel over de Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje :
Een wijn die qua stijl wat hoog in de zuren zit en vrij droog is (1,8). Voor de liefhebber van een droge en strakke stijl, geen allemansvriend. Een goede begeleider van een stukje witvis en een salade.

Dus geef ik deze Gall & Gall topper van een Viña Sol Torres 2011, D.O. Catalunya, Spanje, een totaal van 12,0 punten

Santé, Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!