Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili

Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili Deze populaire Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili is een van de toppers in de verkoop van Gall & Gall. Een wijn uit Chili van het nieuwe oogstjaar 2012 op de proeftafel!

De wijnen van La Palma komen van het wijnhuis Viña La Rosa. Viña La Rosa is in 1824 opgericht door Don Gregorio Ossa en vandaag de dag is het de zesde generatie die de leiding heeft over dit bedrijf.
Het wijnhuis ligt in de Cachapoal Calley en verbouwt de druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Carmenere en Cabernet Sauvignon.
Viña La Rosa is een van Chili’s modernste wijnbedrijven. Onder het label “La Palma” maakt het wijnhuis diverse charmante wijnen.

Deze wijn is verkrijgbaar bij diverse wijnhandelaren/slijterijen, bijvoorbeeld bij Gall & Gall voor de prijs van € 7,99, om even een prijsindicatie te geven. Ik ben benieuwd of deze wijn zijn populaire status waar kan maken.

Geproefd:
Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili 

Kleur: De kleur is helder, strogeel en fonkelend  (2,4).

Neus: In de neus vind ik ananas, peer, zoet fruit, een vriendelijke en open neus (3,5).

Smaak: de smaak is fris-zurig met een bittertje op de tong. Mint, appel, citrusfruit en wat alcoholisch. ook vind ik Iets witte peper en wat groene kruidigheid in de smaak. Deze Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili is soepel en de body is wat aan de lichte kant (5,3).

Mijn eindoordeel over de Viña La Rosa, La Palma Chardonnay Reserva 2012, Cachapoal Valley, Chili :
Niets mis mee, een lekkere doordrinker, commercieel gemaakt. Een allemansvriend, waardoor de populariteit is te verklaren (2,1).

Dus geef ik deze Gall & Gall topper een totaal van 13,3 punten. Eigenlijk weinig voor zo een populaire wijn…

Santé, Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!