Villa Voltinia 2015; te verwachten kwaliteit

Villa Voltinia 2015 van wijnhuis Maison Sinnae komt uit de wijnstreek Laudun en dat ligt in het Rhonegebied.

Gemaakt van diverse rode druivenrassen waaronder de Syrah en de Grenache die veel aangeplant zijn in dit wijngebied. 

Het terroir bestaat uit steenachtige terrassen met zandgebieden. Het is een gevarieerde geologie gemaakt van mergelkalksteen, zandsteen en alluvium. De invloed van een mild en droog klimaat, met de Mistral-wind, speelt een grote rol in de kwaliteit van deze wijn.


Lees verder na de advertentie exaro

100% klassieke vinificatie bij een gisting bij 25°C en regelmatige toevoer van zuurstof tijdens de vinificatie. Lange maceratie en rijping op 500 liter vaten gedurende 18 maanden.

Volgens mij is deze wijn een geschenk van een bevriende relatie geweest en met enig zoeken op internet ligt de prijs rond de € 25 tot € 30. Het alcoholpercentage ligt op 13,5%. 

De afdichting is door middel van was.

Laat de wijn spreken!

Villa Voltinia 2015

De kleur van deze Villa Voltinia 2015 ziet er prima uit. Mooi egaal donkerrood over de gehele tong en reeds aan het ontwikkelen. De diepte is donker. Prima kleur. (2,8)
In de neus laat deze Rhone wijn typerende kenmerken van een Rhone zien. Bramen en kersenfruit die mooi rond overkomen. Ook licht nat dennen en bosgronden en dat gecombineerd meet mooi rond hout. Wat kaneel. De neus komt goed los en is zeer aangenaam. (4,2)
Op de tong is Villa Voltinia 2015 mooi rond, lekker fruitig en smakelijk. Nog ietwat tannine, maar in afbouwende fase. Bramen en kersenfruit gecombineerd met ceder en lichte chocoladetonen en houttonen. Redelijk in z’n zuren. Goed op de mid palate en ook in de diepte en breedte is het prima gesteld. De afdronk is zacht en rond en zeer aangenaam. (6,8)

Villa Voltinia 2015 is een speciale Rhonewijn; een wijn waar aandacht aan is besteed en selectie op heeft plaatsgevonden. Dit betekent natuurlijk dat de kwaliteit toeneemt, maar niet alleen de kwaliteit neemt toe. Ook de prijs en dat is toch wel een dingetje. Laat ik duidelijk zijn: het is een mooie Rhonewijn die voldoende complex is en een beste kwaliteit laat zien, maar je mag dat wel verwachten voor deze prijs. (2,3)

Villa Voltinia 2015 verdient van mij een totaal van 16,1 punten 

Drinken nu en nog een paar jaar houdbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *