Villa Trasqua Bianco Trastella 2017, IGT Toscana, Italië

Villa Trasqua
Uit Toscane komt deze fraaie witte wijn van een uitstekend huis: Villa Trasqua.

Villa Trasqua is gelegen in het hart van Toscane, in het productiegebied van de Chianti Classico. Er staan 56 hectare aan wijngaarden tot de beschikking. Het huis is opgericht in 1965, de productie van wijn is in 1968 gestart. In 2001 kwam de wijngaard in handen van een Nederlander met de naam Hans Hulsbergen. Hij heeft veel geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en in nieuwe druivenaanplant. Daarnaast is er ook een wijnmaker aangesteld, de Zwitser Andreas Stössel. De wijngaarden zijn allen georiënteerd op het zuiden tot zuidoosten. Er wordt op een biologische wijze gewerkt.

Producent Villa Trasqua heeft voor de productie van deze witte Trastella 80 procent Trebbiano en 20% Malvasia Bianca druiven gebruikt.

Villa Trasqua

Deze Trastella is in de aanbieding bij de Wijnkring. Voor deze wijn betaalt u tijdelijk € 7,99 (normaal € 10,95). Kijk, dat is een aardige korting waardoor het kopen van deze wijn nog interessanter wordt! Maar let op, want deze aanbieding loopt tot en met 14 oktober, dus wees er snel bij!
Bestellen? Klik HIER.

Villa Trasqua Bianco Trastella 2017

Een fonkelend heldere kleur. Strogeel, met een gemiddelde intensiteit.
Het fruit stuift het glas uit en je neus in! Perzik, nectarines en ook wat citrusfruit. Honing en blanke rozijnen. Iets aromatisch, open en vriendelijk.
Sappig, fris en een tikje zoet in de mond. Zoet door het rijpe gele fruit, tropisch fruit (meloen) en bloemenhoning. De smaak van sinaasappelschillen, wat doet denken aan marmelade. Gekonfijt fruit. Op de achtergrond een wit pepertje. Helemaal rond van structuur. Verleidelijk, dit vraagt om nog een glas!

Trastella is een soepele witte Toscaan die barst van het rijpe fruit. Ongecompliceerd, maar goed in balans. Een allemansvriend en een fijne doordrinker.

Score: 14,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
Villa Trasqua
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijnkring #toscana #villatrasqua #trebbiano #malvasiabianca