Villa Raiano 2012, DOCG Greco Di Tufo, Campania, Italië

Villa Raiano Greco Di Tufo 2012

Op de proeftafel staat een Greco Di Tufo, een bekende witte wijn uit de Italiaanse regio Campania.

De regio Campania is gelegen in de wijde omgeving van de stad Napels. De provincie Avellino maakt deel uit van Campania. Uit de provincie Avellino komen de bekendste wijnen van Campania: de rode Taurasi en de witte Fiano di Avellino en de Greco Di Tufo. De wijnbouw is hier al eeuwenoud, de vruchtbare vulkanische grond is hier debet aan. De Greco-druif die verbouwd wordt rond het plaatsje Tufo ligt aan de basis van de Greco Di Tufo.

Waar ken ik die naam van? Dat dacht ik toen ik deze fles zag. En inderdaad, afgelopen jaar op vakantie in Italië heb ik al eens kennisgemaakt met een Greco Di Tufo, klik HIER maar eens.

Deze wijn met een simpel etiket wat mij wel aanspreekt, is afkomstig van de Sligro, de totaalgroothandel voor foodprofessionals, en aldaar te koop voor € 8,75. Het alcoholpercentage van de wijn is 13,5 procent. Degustazione!

Villa Raiano 2012 Greco Di Tufo

Een heldere, strogele kleur met een iets groene tint (2,4).
In de neus citrusfruit, wat geroosterd brood, perzik en peer. Zacht en open (3,4).
Redelijk droog op de tong. Mineraliteit, wat limoen, perzik en gele appel. Een vrij stevige zuurgraad. De zuren komen wat overheersend over. Daardoor lijkt de wijn wat onrijp. Verder fris met een klein bittertje. Een medium body en strak van structuur (5,5).
Deze wijn heeft zeker spanning. Het is een doorbijtertje en komt nog erg jong over (2,0). Ik zeg dat niet zo gauw bij een witte wijn maar misschien van tevoren even openzetten?

Totaal 13,3 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!