Villa Maria Organic Sauvignon Blanc 2018, voldoet aan het verwachtingspatroon

Uit het supermarktschap komt deze Sauvignon Blanc van het Nieuw-Zeelandse huis Villa Maria.

De wijnen van het huis Villa Maria zijn al meerdere malen bij ons op de proeftafel te zien geweest. Ik kwam echter tot de ontdekking dat de laatste recensies al weer een tijd geleden zijn gepubliceerd. Dus dacht ik: het wordt weer eens tijd om een recente jaargang onder de loep te nemen. Daarmee had ik meteen een goede reden om een fles open te maken…
Bij wijn uit Nieuw-Zeeland denk ik in eerste instantie aan Sauvignon Blanc en Pinot Noir. In de supermarkt liep ik als eerste tegen deze Sauvignon Blanc aan. Ik zal niet ontkennen dat het feit dat deze wijn in de aanbieding was, mijn keuze makkelijk heeft gemaakt. De Pinot Noir komt ook nog wel aan de beurt…

Het huis Villa Maria, de bedrijfsfilosofie en de wijnen zijn uitgebreid besproken in een artikel van wijngek Martin. Wil je dit lezen, klik dan op: Wijnen van Villa Maria zijn niet alleen duurzaam maar ook mooi.

Terug naar het heden. Ik proef de Organic Sauvignon Blanc uit het oogstjaar 2018.
Deze wijn is te vinden in het wijnschap van supermarktketen Plus. De prijs ligt voor een supermarktwijn op een hoog niveau: voor € 9,49 wisselt een fles van eigenaar. Ik ga proeven of de wijn zich ook op een dergelijk niveau bevindt…

Villa Maria Organic Sauvignon Blanc Private Bin 2018

Een heldere, bleekgele kleur. De intensiteit schaal ik in op 1,5 uit 5. Een wat fonkelende kleur met een groene tint erin.
De kenmerkende Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc neus opent zich in het glas. Stuivend citrus fruit, groene appels, kruisbes en vers gemaaid gras. Heerlijk fris en open.
In de mond sappig fruit en voor een Sauvignon Blanc relatief milde zuren. Citrus, appels, peer en zelfs wat tropisch fruit wat aan meloen doet denken. Heel licht tintelend op de tong. De smaak is rijk aan rijp fruit en mineralen. Een klein zoetje in de afdronk.

Villa Maria heeft met deze Organic Sauvignon Blanc een evenwichtige, frisse en ronde wijn neergezet. Commercieel gemaakt en wat glad van smaak, maar dat mag de pret niet drukken. Een fijne wijn en een goede koop!

Een goede score voor de Organic Sauvignon Blanc van Villa Maria: 14,4 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #villamaria #sauvignonblanc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *